logo

VALİ BALKANLIOĞLU ‘ORDUYA GEL HUZUR BUL’

VALİ BALKANLIOĞLU ‘ORDUYA GEL HUZUR BUL’

maltepe_ordu_gunleri_a-0‘Ordu Tanıtım Günleri’ Ordu Valisi, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın katılımı ile Maltepe’deki alanda gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ordu Valiliği’nin himayesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi, ORDEF, Ordu İlçe belediyelerinin katkısı ve İstanbul’daki ilçe belediyelerinin desteği ile Ordu’nun doğal güzelliklerini, kültürünü ve diğer zenginliklerinin İstanbullulara tanıtımı amaçlanan İstanbul Maltepe’de sahildeki etkinlik alanında düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri başladı.

ORDULULARDAN İSTANBUL’A HOŞ SEDA

Kalabalık bir izleyicinin katılımı ile geçekleşen İstanbul Maltepe’deki Ordu Tanıtım Günleri İstanbullulardan yoğun ilgi görürken standlarda sergilenen yöresel ürün ve kültür izlerini taşıyan el işleri ile Ordulular İstanbul’a hoş seda bırakıyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve ORDEF Başkanı Ali Çelik’in ev sahipliğinde Maltepe sahilindeki etkinlik alanında gerçekleştirilen açılışa; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İBB AK Parti Grup Başkanvekili Av. Temel Başalan, CHP PM Üyesi Canan Kaftancıoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın da aralarında olduğu siyasi parti temsilcileri, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr.Rahmi Yaran, Ordu ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, Ataşehir Ordulular Derneği Başkanı Ertuğrul Köleoğlu’nun da aralarında olduğu Ordu ile İstanbul’daki Ordulu dernek ve STK başkan ve temsilcileri ile davetliler katıldı.

Beşiktaş Belediyesi Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi ile başlayan “Ordu Tanıtım Günleri”nin açılışı ORDEF Başkanı Ali Çelik’in konuşması ile devam etti.

ÖLMEDEN CENNETİ GÖRMEK İSTİYORSAN ORDU’YA GEL!

Görev yaptığı 10 yerleşim yerinden en bağlandığı yerin Ordu olduğunu kaydeden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun doğal güzelliğine dikkat çekerek görev yaparken kendisinin 5 yıldızlı bir tatilde hissederek çalıştığını kaydederek, “Ordu çok güzel. Ordu’nun bu güzelliklerini ulusal, uluslar arası basında ve yerel medyada anlattık. Çünkü Ordu turizmde hak ettiği yerde değil. İçerden yada dışarıdan insanlar bilmedikleri için -Şu Ordu’ya gidelim de yaylalarında biraz dinlenelim- demiyorlardı. Geçtiğimiz günlerde Körfez ülkelerinde 50 civarında gazeteci vardı. Diyorlar ki; ölmeden cenneti görmek istiyorsanız Ordu’ya gelin. Uluslararası uçuşa da müsaade eden havaalanımızın yapılmasıyla, önümüzdeki yaz tam yüz uçak gelecek. Ordu’ya turist taşıyacak. Yaklaşık 20 bin kişi” dedi.

ORDU’NUN GÜZELLİKLERİ ORDULULARIN KARNINI DOYURACAK

Ordu’nun nüfusu kadar da İstanbul’da Ordulu olduğundan övünüldüğünü hatırlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu, bunun övünülecek bir durum olmadığını kaydederek, “İnsanlar doğduğu yeri, ana – baba ocağını niye terk eder? İstanbul’da 5 – 6 yüz bin, Avrupa’da da 100 bin civarında Ordulu yaşıyor. Güzellik karın doyurmuyor maalesef. O nedenle bu Ordulular dışarıda. Biz bu güzellikle Orduluların karnını doyuracağız” ifadelerini kullandı.

ORDUYA GEL HUZUR BUL

Ziyarete gelenlere Ordu’yu anlatınca abarttığını düşünen ziyaretçilerin giderken “Az Söylemişsin Valim” dediklerini kaydeden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Ordu her yönüyle sizin anlattığınızdan çok daha güzel” dediklerini vurgulayıp; “Ordu Tanıtım Günleri ile Ordu’yu İstanbul’a ve basın ve yayın yoluyla da tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılacak. Bizim bir sloganımız var; Her Ordulu gelirken yanına bir misafir getirse yılda 2 milyon turist gelir. -Orduya Gel Huzur Bul- diyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” şeklinde tamamladı sözlerini.


KARŞIYI BİLMEYEN HEMŞERİLERİM VAR

Ordu günlerinde birlikte olmaktan, Ordu’nun, memleketin havasını birlikte koklamaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, protokoldeki ilgisizlikten hoşnutsuzluğunu hissettirdiği törende; ”Metrepol şehir İstanbul’da bulunduğu semtten karşıyı bilmeyen hemşerilerim var. Bu sayede bir araya geliyorlar. Yılda bir kere de olsa Ordumuzun her köşesinden, hemşerimiz bu güzelliği birlikte yaşıyorlar. Hemşeri olmaktan, aynı toprakların insanı olmaktan, Ordulu olmaktan son derece mutluyum. Bu memleketin mayasında birlik, beraberlik var” diye konuştu.

YAZ VE KIŞ NÜFUSU ARASINDA AŞIRI DENGESİZLİK VAR

Ordu’nun Türkiye’de en fazla balın üretildiği il, 66 km ile en fazla tünele sahip olduğunun altını çizen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun yaz ve kış nüfusu arasında aşırı dengesizlik olduğuna işaret etiği konuşmasında, “İstanbul’daki belediyeler ile bizler arasında zaman zaman sorun çıkıyor. Biz Ordululuk yönümüzü her zaman öne çıkartma suretiyle şunu söylüyoruz; nüfusumuzun önemli bir kısmı yazın Ordu’da. Nüfusumuzu Ordu’ya alarak ilimizin olanaklardan hak ettiği ölçüde faydalanmasını sağlamalıyız” dedi.
İstanbul’daki ilçe başkanlarının da protokol konuşmalarının devamında Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Seyit Torun ile ev sahibi ilçe olan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile davetlilerin katılımıyla “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğinin açılış kurdelesi kesilerek, ilçe kaymakamlıkları, belediyeler ve özel sektör kuruluşlarınca yöresel ürünleri sergilendiği bölgelerini tanıtan stantlar gezildi.

Pazar akşamına 4 gün sürecek olan “Ordu Tanıtım Günleri”nde; yöre sanatçılarından konserler, folklor gösterileri sahnelenirken; yöresel el sanatları ürünleri ve yiyecekler, organik ürünler ve yayla pazarının yer aldığı standlar gezilebilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ