logo

Vali Hamdi Bilge Aktaş, “Çankırı Anadolu’nun Özetidir

Vali Hamdi Bilge Aktaş, “Çankırı Anadolu’nun Özetidir

Kendisini Erzincan kökenli bir Çankırılı olarak niteleyen Vali Hamdi Bilge Aktaş, “Çankırı Anadolu’nun özetidir. Anadolu insanını tarif etmek istiyorsan; işte bu Çankırı’dır.” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kartal Çankırılılar Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Kartal’da “Çankırılılar Kartal’da Buluşuyor” adıyla düzenlenen Çankırılıların buluşma etkinliğine katılan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Çankırı’dan başka yerde görev almak istemediğini kaydederek; “Çankırı Anadolu’nun özetidir. Anadolu insanını, Türklüğü, Türk insanını tarif etmek istiyorsan; işte bu Çankırı’dır. O nedenle ben kendimi Çankırılı olarak hissediyorum.” Dedi.

KENDİMİ ÇANKIRILI OLARAK HİSSEDİYORUM

“Kendimi Çankırılı olarak hissediyorum.” Diyen Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, “Çankırı küçük bir il bundan sonra nereyi düşünüyorsun diye soranlara, ben başka yeri düşünmüyorum, ben Çankırı’da valiliği bırakmak istiyorum başka yerde valilik yapmak istemiyorum.” Şeklindeki konuşmasıyla Çankırı sevgisinin altını çizdi.

BİZ KARTAL’I BİLDİK, KARTAL’I TANIDIK

Katılımcıları muhabbetle selamlayarak konuşmasına başlayan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, davette tanıştığı Kartal Çankırılılar Dernek Başkanı’na gelme isteğini vurguladığını kaydederek; “Yüzde 90 gelirim dedim. Halbuki bizim il dışına gitmemiz bir çok şartlara bağlı.  Çok olağan üstü bir durum olmadığı sürece geleceğim dedim. Niye? Çünkü biraz evvel başkanın dediği gibi, Ben de Kartallıyım. 1980 öncesi Küçükyalı bir belediye idi ve Kartal ilçesine bağlıydı. 1973 yılında gelmiştik. Biz Kartal’ı bildik, Kartal’ı tanıdık. O nedenle bir tarafım Kartallıdır.” Kartal’ın kendisi için önemine işaret etti.

VALİ AKTAŞ: ÇANKIRI ANADOLU’NUN ÖZETİDİR

Kendisini Erzincan kökenli bir Çankırılı olarak niteleyen Vali Hamdi Bilge Aktaş, “Ben aslen Erzincan Refahiyeliyim. Ama filen Çankırılıyım. Nasıl şu anki Kartal Belediye Başkanımız Kartallıyım diyor. Aslında o da Erzincanlı. Ben Erzincan kökenli bir Çankırılıyım. Bunun en büyük sebebi topluma mal olmuş sözdeki; doğduğun yer değil doyduğun yer. Bu çok doğru bir şey… Benim kalbim Çankırılı. Niye? Bunu tek kelime ile özetleyeceğim. Çünkü Çankırı Anadolu’nun özetidir. Anadolu insanını, Türklüğü, Türk insanını tarif etmek istiyorsan; işte bu Çankırı’dır. O nedenle ben kendimi Çankırılı olarak hissediyorum. Çankırı küçük bir il bundan sonra nereyi düşünüyorsun diye soranlara, ben başka yeri düşünmüyorum, ben Çankırı’da valiliği bırakmak istiyorum başka yerde valilik yapmak istemiyorum diyorum. Turgay Başyayla’nın hakkın daha fazla gasp etmeyelim.” Diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ