logo

Vali Mutlu ‘Çankırıllar İstanbul’un tadı tuzu’

Vali Mutlu ‘Çankırıllar İstanbul’un tadı tuzu’

 Çankırı Valiliği, ÇANDEF ve Çankırı Eğitim Kültür Yardımlaşma Vakfı’nca İstanbul Feshane’de gerçekleştirilen, ‘Çankırı Tanıtım Günleri’ Vali Mutlu’nun katıldığı törenle başladı.

Vali Mutlu ‘Çankırıllar İstanbul’un tadı tuzu’

Recep Kenan/Ataşehirweb haber

 

Çankırı’ya özgü yerel kıyafetler, tarımsal ve sanayi ürünleri, kültürel unsurlar ve pek çok yöresel değerin tanıtımının yapıldığı organizasyon, Hüseyin Avni Mutlu, Vahdettin Özcan ve Nevzat Ayaz’ın kurdele kesmesiyle açıldı.

 

Feshane Çankırı Tanıtım Günleri’nin açılışına Ak Parti milletvekilleri İdris Şahin, Feyzullah Kıyıklık, Unal Kaçık’ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, ve eski bakanlardan Nevzat Ayaz Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırılılar Vakfı Genel Başkanı Eşref Harmandar, Çandef Genel Başkanı Vahap Yartaş ile birlikte Çankırı’nın ilçe belediye başkanları ve kaymakamları katıldı.

 

Feshane Çankırı Tanıtım Günleri açılışında konuşan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu; “75 milyonun sembolü İstanbul’da İstanbullularla buluşuyorsunuz” diyerek başladığı konuşmasında;
Çankırı’nın da kendi değerleriyle, İstanbul’daki yaşantıya katkı sunduğunu belirtti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çankırılların tuzuyla İstanbul’un tadı tuzu olduklarını, İstanbul’a tat verdiklerini, ifade ettikten sonra İstanbul’un Çankırı ile Çankırı’nın da İstanbul ile buluştuğunu belirtip, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutladı.

 

Vali Mutlu konuşmasında; “İstanbul, herkese bağrına basan bir şehir, hoş geldiniz, sefa geldiniz. Bu etkinliği yapan Valimizi, Belediye Başkanımızı ve emeği geçenleri kutluyorum. Bereketli tuzunuzla bu şehre tat katıyorsunuz. İstanbul’un tadı tuzu sizsiniz. Yarenleri bizimle buluşturarak Türk Dünyasında, inanç dünyasında kaynaşmaya vesile oluyorsunuz. Bu kaynaşmaya vesile olan herkese teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ