logo

VALİ MUTLU GENÇLERİ EVİNDE AĞIRLADI

VALİ MUTLU GENÇLERİ EVİNDE AĞIRLADI

SONY DSCİstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu; İstanbul Gençlik Platformu Derneği ve İstanbul Ajansı Genç Muhabirleri’ni evinde ağırladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu genç muhabirlerle ve İstanbul Ajansı’nın ekibiyle sohbet etti. İkramdan sonra İstanbul Gençlik Platformu Derneği tarafından Vali Mutlu’ya , Vali üzerinde kendisinin resmi bulunan  “Ona reddemeyeceği bir proje yapacağım”, “The Godfather” isimli bir film afişi hediye edildi.

Limonatalar içilirken Vali Mutlu ve eşi Gül Mutlu gençlerle bir bir tokalaştı. Yemekler yendikten sonra kimileri Vali Mutlu ile sohbet edip fotoğraf çektirdiler, kimileri yeşillikte oturdu, kimileri ise salıncakta sallandı.

Gençler Radyo İstanbul’la coştu

Yayınına Valilik Konutu bahçesinden devam eden Radyo İstanbul, çaldığı türkülerle de gençleri coşturdu. Türkülerle birlikte başlanan halaya Vali mutlu ve Radyo İstanbul’un Genel Yayın Yönetmeni Bekir Kaplan da katıldı.

“İstanbul Ajansı’nın performansı çok iyi.”

İstanbul Ajansı ekibi, Vali Mutlu’ya ajansın çalışmalarından bahsetti. Bekir Kaplan Radyo İstanbul’un ve İstanbul Ajansı’nın yoğun ilgi gördüğünü, yüzlerce gencin bu radyoda olmak istediğini, haber ajansına birçok tekliflerin geldiğini dile getirdi.

İstanbul Ajansı’nın editörlerinden M Taha İnci, ajansın amacı doğrultusunda şunları söyledi:

“Amacımız sadece haber yapmak değil Türkçemizi de iyi kullanmak ve öğretmek. Örneğin, ‘Eşgâl’ ile ‘Eşkâl’ kelimelerini çoğu zaman spikerler ve yazarlar yanlış kullanırlar. Hâlbuki ‘Eşgâl’ yer, iş ve meşguliyet bildiren kelimedir. ‘Eşkâl’ ise şekil, yüz, suret manalarına gelen kelimedir. İnce eleyip sık dokumaya çalışan bir haber ajansıyız.”

Vali Mutlu ise İstanbul Ajansı’nın iyi bir haber sitesi olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Halka bilgi aktarma konusunda haber yapmak sıkıntılıdır. İyi haber yaparsın göklere çıkartırlar fakat küçük bir hatada direkt eleştiriye tâbi tutarlar. Halktan övgü haricinde en ufak eleştiri de gelmedi. Heyecanlısınız ve heyecanlı olan insanlar hata yaparlar. Sizde hata görmedik. Performansınız çok iyi.”

Vali Mutlu ile gençlerin beraberliği uzun bir vedalaşmadan sonra saat 20:00’da sona erdi.

Hazırlayan: M Taha İnci / İstanbul Ajansı

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ