logo

Vali Mutlu ‘İhtiyacımız olan Çanakkale Ruhudur’

Vali Mutlu ‘İhtiyacımız olan Çanakkale Ruhudur’

tuzla_valiİstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu`nun Tuzla’daki “Çanakkale Çadırı” ziyaretinde, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Belediye Başkanı Şadi Yazıcı eşlik etti.

Çadırı gezen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında sergilenen; Çanakkale`de yaşanmış, her biri ayrı bir destanı anlatan temsili oyunları izledi.

Vali Mutlu, daha sonra sahilde kurulan bir başka çadıra geçerek ilköğretim öğrencilerinin hazırladığı 2 perdelik “Çanakkale`nin Ruhu“ adlı oyunu izledi. Oyun sırasında duygulanan, “Çanakkale Türküsü“ne eşlik eden Vali Mutlu, oyun sonrası sahne önüne gelerek izleyicilere seslendi: “Birlik, beraberlik ve sevgi içerisinde birbirimize kenetleneceğiz. Bunun için ihtiyacımız olan ruh, Çanakkale ruhudur“ dedi.

Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Vali Mutlu konuşmasına şöyle devam etti, “Kahraman milletimizin asil evlatları duygularımızı coşturdular, hepimizi hüzünlendirdiler ve bizi 98 yıl öncesine Çanakkale`ye götürdüler. Aziz şehitlerimiz hepsi bizle birlikte, onlar bu yurdun emaneti, onlara layık olmak için gayret sarf ediyoruz. Sevgili gençlerimiz onların emaneti olan bu yurdu, en iyi şekilde koruyabilmek için gayret sarf ediyorlar. Gençlerimizle gurur duyuyoruz. İnşallah bu güzel gençlik bu memlekete, Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı gibi bir daha düşmanın hiçbir zaman uğramasına izin vermeyecek kadar güçlü bir ülkenin kurulmasına hizmet edecekler. Ve İnşallah ülkemizin, Cumhuriyetimizin 100. yılını daha güçlü, daha mutlu, daha müreffeh kutlayacağız.“

Konuşmasının ardından temsili oyunun küçük kahramanlarıyla fotoğraf çektiren Vali Mutlu, Radyo İstanbul Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Bekir Kaplan ve Ömer Çelik`in canlı yayın konuğu oldu.

Radyo İstanbul Ajansı dinleyenlerine, Tuzla sahilindeki Çanakkale Çadırı`ndan seslenen Mutlu, Bekir Kaplan ve Ömer Çelik`in sorularını yanıtladı.

Vali Mutlu, Radyo İstanbul Ajansı`nın sosyal sorumluluk projelerine, ve gençliği ve halkı bilinçlendirici programlara yer vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ