logo

Vali Mutlu, POMEM öğrencilerini ziyaret etti

Vali Mutlu, POMEM öğrencilerini ziyaret etti

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Kilyos`ta bulunan Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Vali Mutlu, POMEM öğrencilerini ziyaret etti

1845 yılından beri Türk halkına hizmet eden Türk Polis Teşkilatı, küreselleşen dünya ile birlikte artık başka ülkelerin emniyet teşkilatlarına hizmet ihraç etmeye başlamıştır. Yabancı ülkelerin polis teşkilatına ait birçok emniyet görevlisi artık Türkiye’de bulunan polis okullarında eğitim almakta ve ülkelerinde hizmet veriyor.

İstanbul Kilyos`ta bulunan Adile Sadullah Mermerci Polis meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM), eğitimine devam eden 817 öğrenci eğitimlerini 15 şubatta tamamlayarak komiser yardımcısı olarak göreve başlayacak.
Çalışmaları yerinde görmek isteyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugün Adile Sadullah Mermerci Polis meslek Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman`ında eşlik ettiği ziyarette Libya ile olan ilişkilerimize dair dostluk mesajları verildi. Adile Sadullah Mermerci Polis meslek Eğitim Merkezi Okul Müdürü ile yaptığı sohbette öğrenciler ve eğitim süreci hakkında bilgi aldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: Burada eğitim alan öğrenciler, personel kadrosu ve değerli misafirlerimiz: Bizde misafirlik 3 gündür. Bizde 3 günden sonra misafir ev halkından bir birey olur. Bugün, burada ev sahibi sizsiniz. Libya bizim kardeşimiz. Her dönemde bu kardeşliğimiz çok önemliydi. Bizim devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 1911 yılında Libya kardeşlerimizle omuz omuza Trablusgarp’ta savaştı. Oradaki hatıralardan çok güzel bahsetmektedir.
Kurtuluş Savaşı’nda Libyalı kardeşlerimizin duaları bizim yanımızda olmuştur. Tarihte her zaman birlikteliğimizi sürdürdük. İnşallah burada yönetici ve öğrenci kardeşlerimizle de aramızdaki köprüleri iyice güçlendireceğiz. Duamız, Libya ve Libyalı kardeşlerimizin huzuru ve mutluluğudur. Bir ülkenin tarihinde acılar yaşanabiliyor. Libya`nin şimdi daha güvenli ve huzurlu olması için hepimiz çalışıyoruz. İstanbul, islam dünyasının önemli şehirlerinden biridir. Bizim yüreğimiz Trablusgarp ve Bingazi`de beraber atmaktadır.”

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bu konuşmasının sonunda eğitim alan Libyalı öğrencilere tekrar başarılar diledi. Daha sonra birimleri tek tek gezen Vali Mutlu`ya öğrencilere verilen eğitimle ilgili Brifing verildi. Brifing’in ardından Libya’yı öğrenciler heyete, aldıkları eğitimle ilgili kısa bir gösteri yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ