logo

Vali Mutlu’dan Basın Bayramı kutlama mesajı

Vali Mutlu’dan Basın Bayramı kutlama mesajı

Vali, Mutlu_2İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle  yayınladığı kutlama mesajında Atatürk’ün, ‘Basın, bir milletin ortak sesidir.’ sözünü hatırlattı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Özgür, bağımsız, çok sesli bir yazılı ve görsel basın, aynı zamanda demokrasimizin de en büyük güvencesidir. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın, bir milletin ortak sesidir” sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır.

Bu vesile ile toplumu aydınlatan, dünyada yaşanan tüm olayların ve gelişmelerin bizlere aktarılması için, gece gündüz demeden, gerekirse hayatlarını tehlikeye atarak büyük caba sarf eden, her koşulda sorumluluk bilinciyle çalışarak zor ve meşakkatli görevi yerine getiren, tüm basın mensuplarımızın basından sansürün kaldırılışının 105. yıldönümünü ve 24 Temmuz Basın Bayramını candan kutlar, basın emekçilerine çalışma yaşamlarında başarılar dilerim.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ