logo

VALİ ÖZCAN ‘ZİPLANE ILGAZ’A DEĞER KATACAK’

VALİ ÖZCAN ‘ZİPLANE ILGAZ’A DEĞER KATACAK’

ilgaz_zipline_yidiztepe_vali_ozcan (1)Türkiye’nin en uzun, tek parçalı 530 metre uzunluğundaki ‘Kaytel’in (Zipline) açılışı gerçekleştirildi. 4 Kasım 2015 Çarşamba günü yapılan açılışı Vali Vahdettin Özcan yaptı.

Ilgaz, Yıldıztepe, Kadın Çayırı Mesire Yeri’nde yapımı tamamlanan Türkiye’nin en uzun ve tek parçalı 530 metre uzunluğundaki Kaytel (Zipline) Tesisi’nin açılışı 4 Kasım 2015 Çarşamba günü Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından gerçekleştirildi.

ilgaz_zipline_yidiztepe_vali_ozcan (4)

ÇANKIRI VALİSİ VAHDETTİN ÖZCAN, ILGAZ, YILDIZTEPE, KAYTEL (ZİPLİNE) TESİSİ

Yüksek bir noktadan alçak bir noktaya çekilmiş çelik halat vasıtası ile özel giysi ve emniyet kemerlerini giyerek kendi ağırlığınızla yerçekimi yardımıyla kayma aktivitesi olan Kaytel Tesisi’nin Ilgaz Yıldıztepe’de gerçekleştirilen açılış törenine Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan’ın yanı sıra; Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır’ın da aralarında olduğu İlçe Belediye Başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Çankırı Şube Müdürü Hasan Kozan, STK temsilcileri ve daire amirleri katıldı.

ilgaz_zipline_yidiztepe_vali_ozcan (3)

ÇANKIRI VALİSİ VAHDETTİN ÖZCAN, ILGAZ, YILDIZTEPE, KAYTEL (ZİPLİNE) TESİSİ

BAKAN EROĞLU’NUN TALİMATI İLE BAŞLADI

Bakan Veysel Eroğlu’nun ‘’Yörenizde doğa ve yayla turizmine kazandırılabilecek alanların tespiti ve değerlendirilmesi konusunda çalışma başlatın’’ talimatı üzerine Yıldıztepe planlanan projenin başlatıldığını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç; “Yıldıztepe Turizm Bölgesi içerisinde yer alan, yıllardır yöre halkının piknik ve mesire yeri olarak kullandığı, festivallerin yapıldığı; Kadınçayırı olarak bilinen bu alanda, 938.000 TL yatırım yapılarak 175 m2 kullanım alanı olan bir adet kır kahvesi ve Türkiye’nin en uzun tek parçalı 530 mt. uzunluğunda çift hat Kaytel (Zipline) ve alanın 1. etap elektrik işleri tamamlanmıştır. Ayrıca ahşap piknik masası, mangal ve yangın söndürme tankeri alınarak alana yerleştirilmiş ve çevre düzenleme işlerine devam edilmiştir. 2015 yılında çevre düzenleme işleri kapsamında, yağmur barınağı, kamelya, kanalizasyon altyapısı, su altyapısı, alan içi çeşmeler, otopark, giriş kontrol ünitesi yapımı devam etmektedir” dedi.

ilgaz_zipline_yidiztepe_vali_ozcan (8)

ÇANKIRI VALİSİ VAHDETTİN ÖZCAN, ILGAZ, YILDIZTEPE, KAYTEL (ZİPLİNE) TESİSİ

ILGAZ’A, YILDIZTEPE’YE DEĞER KATACAK

Tesislerin Ilgaz Dağı ve Yıldıztepe’ye değer katacağının altını çizen Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, “Böyle bir merasimde bulunmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tabiat Parkı ilan edildiğinde bu noktaya gelebilir miyiz? Hakikaten bizim için bir muammaydı. Ama kıymetli bölge müdürümüzün önemli gayretleri oldu. Ben bu kır lokantasını ilk defa görüyorum. Bu aşamaya gelmişiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu Kaytelin hem Ilgaz Dağı’na hem de Yıldıztepe’ye değer katacağına inanıyorum. Şimdi hep birlikte deneyeceğiz. Türkiye’nin 3. Kaytelini ilimize kazandırmakla onur duyuyoruz” diyerek konuşmasını tamamlayarak tesisin açılışını yaptı.

ilgaz_zipline_yidiztepe_vali_ozcan (2)

ÇANKIRI VALİSİ VAHDETTİN ÖZCAN, ILGAZ, YILDIZTEPE, KAYTEL (ZİPLİNE) TESİSİ

ilgaz_zipline_yidiztepe_vali_ozcan (5)

ÇANKIRI VALİSİ VAHDETTİN ÖZCAN, ILGAZ, YILDIZTEPE, KAYTEL (ZİPLİNE)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ