logo

VALİ ŞAHİN, ATAŞEHİR’DE “EL SANATLARI VE SERAMİK SERGİSİ” AÇTI

VALİ ŞAHİN, ATAŞEHİR’DE “EL SANATLARI VE SERAMİK SERGİSİ” AÇTI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ataşehir’de Metin Sabancı Spastik Çocuklar Merkezi tarafından düzenlenen “El Sanatları ve Seramik Sergisi”nin açılışına katıldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Metin Sabancı Spastik Çocuklar Merkezi tarafından düzenlenen “El Sanatları ve Seramik Sergisi”nin açılışına katıldı. Vali Vasip Şahin, “Engelli çocuklarımız ve özellikle spastik çocuklarımız bizim üzerinde önemle durduğumuz, ihtimam gösterdiğimiz evlatlarımızdır.” dedi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Şahin, “Bu çocuklar bizlere Cenâb-ı Hakk’ın emanetleridir. Dolayısıyla biz bu evlatlarımıza emanet hissi ve bilinciyle bunun getirdiği sorumlulukla bakıyoruz ve yaklaşıyoruz. İstanbul’da birçok müessese ile ailelerin üzerindeki yük hafifletilerek çalışmalar yürütülmeye çalışılıyor. Ama biliyoruz ki yeterli değil, hâlâ yapmamız gereken çok iş var.” ifadelerini kullandı.

Vali Şahin, “Özellikle spastik çocuklarımız aileleri için gerçekten önemli bir meşgale kaynağı. Zamanlarının hemen hemen tamamını çocuklarına ayırmak zorunda kalıyor aileler. Hatta öyle aileler var ki bir anne kendine gidip bir çift çorap alma zamanı bile bulamıyor. Çünkü çocuğunun başından 5-10 dakika bile ayrılamıyor. Biz toplum olarak, devlet olarak bu aileleri rahatlatmak; onlara hiç olmazsa kendilerine ya da diğer çocuklarına ayırabilecekleri bir zaman tanımak adına da olsa bu çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

“Bu çocuklarımız fark edildiği takdirde büyük maharetlere sahipler.” diyen Vali Şahin, “Eğer onları eğitip, maharetlerini tespit edip ön plana çıkarabilirsek birçok sağlıklı insandan çok daha büyük ve verimli eserler üretebiliyorlar. Dolayısıyla devlet ve toplum olarak biz bu zenginlikten de istifade etmek zorundayız. Çocuklarımızın bu tarafını israf etmeye hakkımız yok.” şeklinde konuştu.

Vali Şahin “Çocuklarımıza 18-20 yaşına kadar bu müesseselerde bakıyoruz, eğitiyor ve bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama sanki normal çocuklarmış gibi 18 yaşından sonra serbest bırakıyoruz. Ama bunlar ölünceye kadar böyleler, dolayısıyla bu sorun 18-20 yaşında bitecek bir sorun olmadığı gibi ailelere olan yükü de bu yaşlarda bitmiyor.” dedi.

Vali Şahin, “En çok da ailelerin yanında bu çocuklarımızı eğitmede fedakarlık ve sabır gösteren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Kişinin eğer gönlünde varsa bir sevgi, bir muhabbet; kişi Allah rızası için ben bu işi yapabiliyorum diyorsa o zaman 24 saati onun için bir cennet gibi olur.” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ