logo

Vali Yerlikaya: ‘İstanbul, En Güzel Şekilde Formula 1 Yarışlarına Hazırlandı’

Vali Yerlikaya: ‘İstanbul, En Güzel Şekilde Formula 1 Yarışlarına Hazırlandı’

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix 2020 yarış araçları İstanbul’da iki kıta arası gösteri ve tanıtım sonrası açıklama yapan Valis Yerlikaya: “İstanbul, en güzel şekilde yarışa hazırlandı.”

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix 2020 öncesi, yarış araçları İstanbul’da iki kıta arasında şov yaptı. Tanıtım filmi çekimleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yarış araçlarının renkli görüntüler sergilenmesinin ardından Vali Yerlikaya, “İstanbul, en güzel şekilde yarışa hazırlandı.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Park’ta 13-14-15 Kasım’da gerçekleşecek Formula 1 yarışları öncesi, yarış araçları 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şov sergiledi. Şovu izleyen ve köprüde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “9 yıl aradan sonra dünyanın motor sporlarında en popüleri olan Formula 1 yarışları, İstanbul’la buluştu.

İstanbul, daha önce yapılan yarışlardaki tecrübesinin ışığında bu pandemi sürecinde, bütün kurum ve kuruluşlarıyla güzel bir işbirliği, takım ruhu göstererek en güzel şekilde yarışa hazırlandı. Aslında heyecanımız biraz eksik. Hem ülkemizde hem de dünyada Formula 1 sevenler bu yarışı izlemek isterlerdi. Salgınla ilgili önlemler kapsamında onlarla ekranda buluşacağız. Yarış, seyircisiz gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

“FORMULA 1 TANITIM FİLMİ İÇİN BİRÇOK İLK GERÇEKLEŞTİ”

İstanbul’un çeşitli noktalarında çekimi gerçekleştirilen Formula 1 tanıtım filmi için birçok ilkin gerçekleştiğini belirten Vali Yerlikaya, “Bu mekânlarda arkadaşlarımız sabırla, çok büyük heyecanla çekimler yaptılar. Bazı ilkler gerçekleşti. Bunlardan birincisi Avrasya Tüneli’mizle denizin altından iki kıta arasına koşuldu. Yine 15 Temmuz Şehitler Köprümüz ile birlikte iki kıta arasında denizin üstünde karşılıklı arkadaşlarımız geçtiler. Sonuncusu 15 Temmuz Şehitler Köprümüzde iki kıta arasında ve köprünün tam ortasında, denizin üstünde ‘pitstop’ gerçekleşti. Tanıtım filmimizde birçok sürpriz var.” diye konuştu.

“GÜZEL BİR YARIŞ, GÜZEL BİR REKABET OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Vali Yerlikaya, gerçekleşecek yarışlarla ilgili olarak; “Güzel bir yarış, güzel bir rekabet ve kazasız belasız olmasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Vali Yerlikaya, “Dünyadaki 2 buçuk milyara yakın yarış severin İstanbul’la buluşmasını sağlayan, destekleri ve himayeleriyle her zaman yanımızda, İstanbul’un yanında yer alan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Yine onun talimatlarıyla Intercity İstanbul Park pistini çok kısa zaman içerisinde mükemmel hale getiren, yeniden yapımını sağlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum.

Intercity İstanbul Park’ın Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak beyefendiye, İstanbul Valiliğimizin koordinasyonunda bütün bölge müdürlüklerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve emeği olan bütün dostlarıma, kardeşlerime teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasına sonlandırdı.

FORMULA1 ARAÇLARI, YARIŞ ÖNCESİ İSTANBUL’U TURLADI

Türkiye’de dokuz yıl aradan sonra yeniden gerçekleşecek olan Formula 1 heyecanına günler kala, Formula 1 pilotları İstanbullulara sürpriz yaparak; tanıtım filmi çekimleri kapsamında şehrin önemli noktalarında Red Bull Racing ve AlphaTauri Formula 1 araçları ile turladı.

Dünyaca ünlü pilotlar; Scuderia AlphaTauri Takımı pilotu Pierre Gasly ve Aston Martin Red Bull Racing pilotu Alexander Albon, şovlarını iki kıta arasında dünyada ilk kez gerçekleşen pitstop’un ardından tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ