logo

Vali Yerlikaya, ‘Kartal’daki Enkazdan Ses Var’

Vali Yerlikaya, ‘Kartal’daki Enkazdan Ses Var’

Kartal’da çöken bina ile ilgili Vali Ali Yerlikaya tarafından yapılan son açıklamada enkaz altında bir vatandaşa daha ulaşıldığını, bu noktada kurtarma çalışmasının yoğunlaştırıldığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Kartal Orhantepe Mahallesi çöken 8 katlı 14 daireli bina enkazında kurtarılması için arama kurtarma çalışması sürüyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal’da binanın çökmesi sonucu 3 kişinin öldüğünü, 12 kişinin yaralı kurtarıldığını bildirdi.

İstanbul’un Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi’nde 8 katlı bir apartman dün saat 16:00 sıralarında çöktü. Enkaz altında kaldığı belirtilen kişilerin kurtarılması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre ise; yaralı kurtarılan vatandaşımız 12, Hayatını kaybeden vatandaşımız 3 olarak açıklandı.

Vali Yerlikaya yaptığı son açıklamada enkaz altında bir vatandaşa daha ulaşıldığını, bu noktada kurtarma çalışmasının yoğunlaştırıldığını söyledi.

İstanbul Valiliği, enkazdan çıkarılan yaralıların kimliğini kamuoyu ile paylaştı. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle: “Enkazdan şu ana kadar 7’si ağır olmak üzere 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış, 3 vatandaşımız da maalesef hayatını kaybetmiştir. Yaralı vatandaşlarımızın tedavileri sevk edildikleri hastanelerimizde devam ediyor” denildi.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, bina hakkında yıkım kararı olduğu iddialarını yalanlarken, İstanbul Valisi Yerlikaya ise “Binanın 3 katı kaçak yapılmış” dedi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlatırken İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği de binanın çökmesiyle ilgili yayın yasağı kararı verdi. Enkazdan çıkarılan yaralılar Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Olay yerine gelen TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı yaptıkları açıklamada önceliğin enkaz altındaki vatandaşların çıkarılması olduğunu belirtti.

Kartal’daki bina çökmesi sonrasında olay yerine gelen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, arama kurtarma çalışmalarını yakından takip etti, Vali Ali Yerlikaya yaşanan gelişmeleri resmi web sitesinden duyurdu.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Vali Ali Yerlikaya’nın yakından takip ettiği olayla ilgili İstanbul Valiliği tarafından resmi web sitesinde yapılan açıklamada; “Kartal ilçemiz Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokakta dün meydana gelen Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesi nedeniyle Kriz Merkezince yürütülen arama kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Güvenlik gerekçesiyle tahliye edilen çevredeki bina sayısı (7) yedi olmuştur. Arama kurtarma çalışmalarında İl Sağlık Müdürlüğümüzden saat 02.00 itibariyle alınan verilere göre; Saat 23.00’ten bu yana Arama kurtarma çalışmalarında yaralı kurtarılan vatandaşımız (12) oniki, hayatını kaybeden vatandaşımız (3) üç oldu.” İfadelerine yer veridi.

Yaralı kurtarılan (12) oniki vatandaşımızın Kartal EAH’de tedavi altına alındığının belirtildiği Valilik açıklamasında;

Bu vatandaşlarımızın isimleri Hilal Tuana Alemdar (13), Bezmialem Dragos, Halil İbrahim Alemdar (23) FSM EAH’de, Adem Alemdar (47), Hatice Aliefendioğlu (81), 5-Adile Oral (77), Nazan Tekgöz (37 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH) Güler Yılmaz (56), Bahriye Aktar (75), Tayyip Mahmut Alemdar (9), Ali Alemdar (75), Hüsniye Yaman (59), Leyla Yaman (63) ve Kartal EAH’de tedavi altına alındıkları kaydedildi.

Açıklamada, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın da Ayşe Alemdar (45 yaşında) ve Yıldız Gündüzoğlu (33 yaşında) oldukları tespit edilmiştir. Bir (1) vatandaşımızın kimlik tespit çalışması devam etmektedir.” Denildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN YENİ AÇIKLAMA

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildiği İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada son açıklamada 12 kişiden 3’ün yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü kaydedilerek; “Güvenlik gerekçesiyle tahliye edilen riskli binalardan Yunus Apartmanı’nın durumu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik heyetince lazer yöntemiyle sürekli takip edilmektedir, Arama kurtarma çalışmalarında il sağlık müdürlüğümüzden saat 08.00 itibariyle alınan verilere göre; Hastanelerimize sevk edilen yaralı vatandaşlarımızdan 9 hastamızın genel durumları iyi olmakla birlikte 3 hastamızın yoğun bakımdaki takip ve tedavileri devam etmektedir.” Denildi.

OLAY YERİNDE KRİZ MERKEZİ

Olay yerine en yakın kamu binası olan Çakabey İmam Hatip Ortaokulu’nda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında toplanan kriz merkezi, büyükşehir Belediye Başkanı, cumhuriyet Başsavcılığı, Kartal Kaymakamlığı, GAMER Sorumlusu Vali Yardımcısı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kızılay temsilcileriyle enkaz kaldırma çalışmaları takip ediyor.

İSTANBUL, SAKARYA VE BURSA AFAD ARAMA KURTARMA EKİPLERİ

Valilik açıklamasında; İstanbul, Sakarya ve Bursa AFAD Arama Kurtarma Birliklerinden 59 personel ile 5 arama kurtarma köpeği, 12 özel kurtarma aracı, Büyükşehir Belediyesi itfaiyemiz 107 personel, 40 araç, 4 aydınlatma aracı, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinden 60 UMKE’den 50 personel ve 20 ambulans, İl emniyet Müdürlüğünden 130 personel, 26 araç ve iş makinesi, Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 8 kişilik psikolojik destek ekibi, Yeditepe Üniversitesinden 14 personel, Kızılay’dan 2 bin kişilik iaşe aracı, İHH 29 kişi, AKUT 17 kişi kurtarma ekibiyle müdahalede bulunuyorlar.” Denildi.

YARALI KURTARILAN 12, HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞIMIZ 3

Kartalda Meydana gelen göçükle ilgili olarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikat başlatıldığı, İl Sağlık Müdürlüğümüzden saat 20.00’de alınan verilere göre ise; yaralı kurtarılan vatandaşımız 12, Hayatını kaybeden vatandaşımız 3 olarak açıklandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ