logo

Valilik ‘AFAD Ekibi Ve İlgili Kurumlar Müdahale Yapıldı’

Valilik ‘AFAD Ekibi Ve İlgili Kurumlar Müdahale Yapıldı’

zarf_sari_tozİstanbul Valiliği bazı Başkonsolosluklara zarf içinden şüpheli toz gönderilmesi ve AFAD KBRN Ekibi ve ilgili kurumların müdahalesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında bazı Başkonsolosluklara zarf içinden şüpheli toz gönderildiği haberinin alınması sonrasında AFAD KBRN Ekibi ve ilgili kurumlar tarafından gerekli müdahalelerin yapıldığı belirtiliyor.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan Basın Açkılması;

Bilindiği üzere 24 Ekim 2014 Cuma günü ilimizdeki bazı Başkonsolosluklara zarf içinden şüpheli toz gönderilmiş ve olayın haber alınması üzerine İstanbul AFAD KBRN Ekibi ve ilgili kurumlar tarafından gerekli müdahaleler yapılmıştır.

Bugün Macaristan Başkonsolosluğundan da aynı olayla ilgili bir ihbar alınmış ve toza bulaşan personel ve mekanın dekontaminasyonu için ilgili birimlerimiz olay mahalline sevk edilmişlerdir.

Bahse konu ihbarda, 2 gündür Başkonsoloslukta personel bulunmadığı, bugün mesai başlangıcı ile birlikte gelen zarfları açtıkları anda bir zarfın içinden dökülen sarı tozla karşılaşıldığı beyan edilmiş olup bugünkü şüpheli zarfında 24 Ekim Cuma günü diğer Başkonsolosluklara gönderilen zarflarla aynı anda gönderildiği değerlendirilmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ