logo

Valilikten ‘1 Mayıs’ Tedbirleri Ve Ulaşım Açıklaması

Valilikten ‘1 Mayıs’ Tedbirleri Ve Ulaşım Açıklaması

valilikİstanbul Valiliği 1 Mayıs 2014 Perşembe günü İstanbul genelinde “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” nedeniyle alınan emniyet tedbirleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” nedeniyle 1 Mayıs 2014 Perşembe günü İstanbul genelinde İstanbul Valiliği tarafından bazı tedbirler alındığı açıklandı. Marmaray, metro, otobüs ve deniz ulaşımı seferleri, taksim ulaşımı, trafiğe kapalı yollar ve alternatif yollar ile ilgili ayrıntıların olduğu açıklama yapıldı.  

01 MAYIS 2014 PERŞEMBE GÜNÜ İLİMİZDE ALINACAK ULAŞIM TEDBİRLERİ:

1 Mayıs 2014 Perşembe günü İstanbul genelinde “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” nedeniyle alınan emniyet tedbirleri kapsamında;

*  Boğaz Köprülerinde, E5 ve TEM Otoyollarında trafik akışı devam edecektir.

*  MARMARAY, Anadolu ve Avrupa yakaları arasında karşılıklı seferlerine normal olarak devam edecektir.

*  Kadıköy-Kartal metrosu karşılıklı seferlerine normal olarak devam edecektir.

*  Taksim-Yenikapı metro hattının Levent Hacıosman istasyonları arası seferleri karşılıklı olarak devam edecektir.

*  Bağcılar-Kabataş arasındaki tramvay hattı Bağcılar Topkapı istasyonları arasında seferlerine devam edecektir.

*  Metrobüs seferleri Avrupa yakasında Beylikdüzü Topkapı istasyonları arasında karşılıklı seferlerine devam edecektir.

*  Deniz ulaşımında, Avrupa yakasından Anadolu yakasına yapılacak tüm seferler ile Adalar seferleri normal olarak devam edecek; Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişlerde Beşiktaş, Kabataş, Karaköy ve Eminönü iskelelerine yolcu taşıması yapılmayacaktır.

Diğer taraftan Taksim bölgesine çıkan yollarda alınan tedbirler kapsamında kullanılacak alternatif güzergâhlar aşağıda belirtilmiştir.

*  Yolcuzade İskender Caddesinden gelen akım Şişhane Meydandan, Okçumusa Caddesi/Bankalar Caddesi istikametine yönlendirilecek

* Abide-i Hürriyet Caddesine akım verilmeyecek, bu istikamete gelen akım Hürriyettepe Işıklardan Cevahir Otel istikametine yönlendirilecek.

*  Darülacezeden Hürriyettepe Işıklar istikametine gelen akım ve Bomonti Dereden gelen akım Cevahir Otel önünden tekrar Darülaceze Caddesine veya Bomonti yönüne yönlendirilecek.

*  Mecidiyeköy’den Halaskargazi caddesine akım verilmeyecek, bu istikamete gelen akım Esentepe İstikametine yönlendirilecek.

*  Şişli yönüne giden akım, Ergenekon caddesi, Kurtuluş caddesi ve Dolapdereye yönlendirilecek.

*  Dolmabahçe’den Gümüşsuyu’na ve Küçük Çiftlik’ e akım verilmeyecek, bu istikamete gelen akım sahil yönünden Karaköy’e verilecek.

v  Adilbaba (Maçka taksi) yönünden gelen akım Teşvikiye caddesine yönlendirilecek, Teşvikiye caddesinden Mete Caddesine çıkan tünel kapalı tutulacak.

*  Perşembe Pazarından ve Unkapanı’ndan gelen akım Şişhane’den kesilip Kasımpaşa Yönüne yönlendirilecek, Tarlabaşı Bulvarına akım verilmeyecek.

*  Kasımpaşa’dan gelen akım Unkapanı ve Perşembe pazarına mecburi olarak yönlendirilecek.

*  Dolapdere’den Yedikuyular – Divan istikametine akım verilmeyecek, Dolapdere Kavşağından (U) dönüşü yaptırılacak.

*  Dolapdere Caddesinden Ömer Hayyam Caddesine akım verilmeyecek, Teşvikiye caddesinden gelen akım Nişantaşı kavşağından Rumeli Caddesine verilmeyip, Vali Konağı alt başa yönlendirilecek.

*  Süleyman Seba Caddesinden gelen akım Bayıldım Caddesine verilmeyip,   sağa Teşvikiye Caddesine yönlendirilecek.

*  Boğazkesen Caddesi trafiğe kapatılacak, gelen akım Karaköy istikametine mecburi yön yapılacak.

*  Mebusan Yokuşu trafiğe kapatılacak, Karaköy istikametine doğru mecburi yön yapılacak.

*  Sıraselviler Caddesinden gelen akım, Cihangir Firuzağa Meydan’dan kesilerek Boğazkesen istikametine yönlendirilecektir.

*  Ayrıca Atatürk Bulvarı Ragıp Gümüşpala ayrımı-Ragıp Gümüşpala Caddesi Unkapanı Ayrımı-Kadıköy İskelesi önü Galata ayrımı- Ragıp Gümüşpala Caddesi Galata Köprüsü ayrımı trafiğe kapatılacaktır.

*  E-5 Kuzey ve Güneyden Mecidiyeköy Giriş katılımları ihtiyaç halinde kapatılacaktır.

* Atatürk Bulvarı Ragıp Gümüşpala Caddesi Ayrımında Trafik Ragıp Gümüşpala Caddesinden Sahil Kennedy Caddesi Kuzey İstikametine Yönlendirilecektir.

*  Sahil Kenndy Caddesi Güney İstikametinden Gelen Trafik Kadıköy İskelesi Önü Galata Ayrımından Ragıp Gümüşpala Caddesinden Güney Yol Boyunca Aksaray Ve Eyüp İstikametine Yönlendirilecektir.

*  Miting alanında bulunan Taksim İlkyardım ve Alman Hastanelerine gelen ambulans ve hastalar karaköy firuzağa yönünü kullanacaktır.

            Trafiğe kapalı olacak caddeler;

*  Mecidiyeköy Ortaklardan itibaren Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Yedikuyular Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Sıraselviler Caddesi, Gümüşsüyü Caddesi, Taşkışla Caddesi, Taşkışla Tünel, Rumeli Caddesi ve Abdulhakhamit Caddesidir.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ