logo

VAROLMA ŞARTI ‘GÜÇLÜ MİLLİ ORDU, ULUS DEVLET’

VAROLMA ŞARTI ‘GÜÇLÜ MİLLİ ORDU, ULUS DEVLET’

ckd_aciklama (00)Cumhuriyet Kadınları, 15 Temmuz 2016 da meydana gelen, Anayasal hukuk düzenini ortadan kaldırmaya yönelik, küresel kaynaklı, can kaybı yaşanan darbe girişimini kınadı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Beşiktaş’ta Cumhuriyet Kadınları İstanbul Şubesi adına Sevgi Güğümcüoğlu tarafından okuna basın bildirisinde; “Cumhuriyet Kadınları Olarak 15 Temmuz 2016 da meydana gelen, Anayasal hukuk düzenini ortadan kaldırmaya yönelik, küresel kaynaklı, birçok masum insanımızın canına mal olan darbe girişimini esefle kınıyoruz. Bu menfur girişim, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahramanca karşı koyması ve Türk halkının sağduyulu direnişi sonunda ters tepmiştir” ifadeleri kullanıldı.

ckd_aciklama (2)

VAR OLMANIN ŞARTI;  “GÜÇLÜ MİLLİ ORDU, ULUS DEVLET”

“Yaşadığımız bu güzel vatanda, dünyanın en zor coğrafyasında var olabilmenin ilk şartı, güçlü bir milli orduya sahip olan bir ulus devlet olmaktır” denilen açıklamada, “Devleti devlet yapan milletiyle birlikte kurumlarıdır. Kurumların varsa zafiyetleri, eksiklikleri giderilmelidir. Fethullahçı terör örgütü gibi grupların, devletin kurumlarına, kılcal damarlarına kadar girip yuvalanmasını engelleyecek tüm tedbirler alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki, Fethullah Gülen terör örgütü Emperyalizmin maşası, taşeronudur. Emperyalizm bugün FETÖ terör örgütünü kullanır, yarın başka bir oluşumu…” ifadeleri yer aldı.

ckd_aciklama (6)

OHAL’DE, ÜLKEMİZİ KISA VE UZUN VADEDE YIPRATACAK KARARLAR

Askeri okulların kapatılması değil, bunlara sızan cemaat ve dış unsurların yok edilmesinin vurgulandığı açıklamada, “OHAL kararları ile Askeri Liselerin ve Harp Akademilerinin kapatılması gibi, ülkemizi kısa ve uzun vadede yıpratacak kararlara imza atılmıştır” denildi.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI KUTLAMAMIZ ENGELLENEMEZ

30 Ağustos Zafer Bayramının kutlanmamasının da istendiğine vurgu yapıldığı basın açıklamasında, kutlama ile ilgili; “Şu an bu ülkede nefes alıyorsak Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında kanlarını döken ve düşmanı yurttan kovan şehitlerimizin sayesindedir. Onları andığımız ve ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin sembolü günümüzü kutlamamızı engelleyecek iç ve dış hiç güç karşımızda duramaz” ifade edildi.

ckd_aciklama (4)

MURAT EREN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMALIDIR

Açıklamada, “Hapse girmesine neden olan savcı ve yargıçların FETÖ’cü oldukları ispatlanmış ve tutuklanmış olmalarına rağmen hale tutsak olan Murat Eren bir an evvel özgürlüğüne kavuşmalıdır” sözleri ile cezaevindeki Murat Eren’in bırakılması istendi.

SÜREÇTEN ÇIKIŞ, DEVLETİMİZİN KURULUŞ FELSEFESİNE SAHİP ÇIKILARAK…

“Tüm halkımıza geçmiş olsun diyor bir daha böyle günleri yaşamamayı diliyoruz” dileği ve terörün her türüne karşı birlik ve beraberlik zamanı olduğu vurgusu ile devam eden Cumhuriyet Kadınları İstanbul Şubesi tarafından 15 Temmuz Darbe girişiminin kınandığı açıklama şu ifadelerle tamamlandı: “Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak şuna inanıyoruz ki; ülkemizin bu sıkıntılı süreçten çıkması, ancak, devletimizin kuruluş felsefesine, Atatürk ilkelerine, Cumhuriyet Devrimlerine sahip çıkmasıyla gerçekleşecektir. Başka çıkış yolu yoktur. Biz Cumhuriyet Kadınları, Atatürk’ün kurduğu “Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devletinde” hür ve tam bağımsız olarak yaşamak istiyoruz. Bunun için her zaman mücadele edeceğiz. Görevimizin başındayız.”

ckd_aciklama (1)ckd_aciklama (3)ckd_aciklama (5)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ