logo

09 Şubat 2015

Veli Ağbaba ‘Kentsel Dönüşümü İlk Uygulayan CHP’

Veli Ağbaba ‘Kentsel Dönüşümü İlk Uygulayan CHP’

veli_agababa_donusumCHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, doğalgaz, metro ve kent meydanlarını sorunsuz uygulayan, kentsel dönüşümü gerçekleştiren partinin CHP olduğunu söyledi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: “Kimsenin aklında doğalgaz yokken, kimsenin aklında hayalinde metro yokken, kimsenin aklında kent meydanları yokken, bunları ilk uygulamaya geçiren CHP oldu” “Kentsel dönüşümü Türkiye’de hiç kimse bilmezken, en başarılı ve sorunsuz uygulayan anlayış, sosyal demokrat.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, doğalgaz, metro ve kent meydanlarını ilk uygulamaya geçiren, kentsel dönüşümü en başarılı ve sorunsuz gerçekleştiren partinin CHP olduğunu söyledi.

Ağbaba, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nca Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm Konferansı”nda, yerel yönetim denilince akla sosyal demokrasi ve CHP’nin geldiğini anlattı.

Bunun hem AK Parti’nin yarattığı algı nedeniyle hem de kendi başarılarını anlatamadıkları için unutulduğunu ifade eden Ağbaba, Türkiye’de yerel yönetimlerle ilgili ne kadar yeni uygulama varsa hepsini sosyal demokrat belediyelerin yaptığını bildirdi.

Ağbaba, “Kimsenin aklında doğalgaz yokken, kimsenin aklında, hayalinde metro yokken, kimsenin aklında kent meydanları yokken, bunları ilk uygulamaya geçiren CHP oldu. Kentsel dönüşümü Türkiye’de hiç kimse bilmezken, en başarılı ve sorunsuz uygulayan anlayış, sosyal demokrat anlayış ve CHP’dir” dedi.

“Türkiye’nin En Başarılı Belediye Başkanları CHP’li Belediyelerdir”

Veli Ağbaba, Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarının CHP’li belediyeler olduğunu, ancak bunları dillendirmediklerini, söylemediklerini kaydetti.

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın, belediye başkanlığı döneminde Ankara’da uyguladığı kentsel dönüşümün hala hem Türkiye’de hem de dünyada örnek olarak gösterildiğini belirten Ağbaba, Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar her türlü olanaksızlık ve baskıya rağmen CHP’li belediyelerin destan yazdığını ifade etti.

Ağbaba, “Bunları görmemiz gerekiyor. Kendi içimizdeki negatif algıyı yenmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Başlattıkları “Kardeş Belediye” projesiyle olanakları fazla olan belediyelerin, imkanları daha az olan belediyelere yardım ettiğini belirten Ağbaba, projenin sosyal anlamda da insanların birbirleriyle kaynaşmasına imkan sağladığını anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye’deki en başarılı belediyecilik uygulamalarını maalesef sadece kendi içimizdeki, yöremizdeki insanlar görüyor. Ataşehir’in yaptığı iyi bir şeyi başka bir belediye görmüyor. Maltepe’nin yaptığı uygulamaları belediyemizin olmadığı yerdeki arkadaşlarımız görmüyor. CHP’li belediyelerin yaptığı işlere baktığımız zaman ‘CHP yapamaz’ algısını da çok rahat yıkabiliriz. Yeter ki bunu önce kendi içimizden başlayarak Türkiye’ye duyuralım” ifadelerini kullandı.

Kobani’ye ilk CHP’li belediyelerin yardım tırlarının girdiğini, IŞİD’in vahşetinden kaçan Ezidilerin yanında olduklarını, Soma, Ermenek, Çaycuma gibi nerede sorun ve mağduriyet olursa oraya gittiklerini anlatan Ağbaba, her türlü imkansızlığa rağmen CHP’li belediyelerin bu anlamda da destan yazdığını aktardı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ