logo

Veliler Doğa Koleji Genel Merkezi Önünde Eylem Yaptı

Veliler Doğa Koleji Genel Merkezi Önünde Eylem Yaptı

İstanbul, İzmir ve Ankara Doğa Kolejleri kampüslerindeki eylemlerden sonra, Ataşehir’deki genel merkez önünde toplanarak öğretmenlere destek veren veliler, belirsizliği protesto ettiler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’deki genel merkez önünde toplanan yüzlerce Doğa Koleji velisi aylardır maaşları yatırılmayan öğretmenlere destek olmak, süreçten olumsuz etkilenen çocuklarının eğitim hakkını savunmak, belirsizlik durumunu protesto etmek için toplandılar.

ÖĞRETMENLERE DESTEK EĞİTİM HAKKINI SAVUNMAK

Doğa Koleji Velileri Eylem ve Basın Açıklaması yapıyor

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 5. Dezember 2019

Saat 11.00’da Ataşehir’deki genel merkez önünde toplanan yüzlerce veli, okulun durumunu protesto etmek, aylardır maaşları yatırılmayan öğretmenlere destek olmak, süreçten olumsuz etkilenen çocuklarının eğitim hakkını savunmak için genel merkez önünde bir araya geldi.

VELİLER OKUL YÖNETİMİ TARAFINDAN OYALANDIKLARINI SÖYLEDİLER

Doğa koleji

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 5. Dezember 2019

Yaptıkları açıklamada okul yönetimi tarafından oyalandıklarını söylediler ve bakanlığı göreve çağırdılar. Sloganlar ve protestolar ile devam eden eylemler sırasında yönetimi görüşmeye ve açıklama yapmaya davet eden velilerin bu talebi karşılık bulmadı. Veliler arasından bir grup temsilci okula girerek idareciler ile görüştü.

SATIŞ GÖRÜŞMELERİNİN DEVAM EDİYOR, AÇIKLAMA YAPILACAK

İdare ile görüşmeye giren veli temsilcilerinden çıkanlarından edinilen bilgilerde; idarecilerin okulun satışının söz konusu olduğu, satış görüşmelerinin devam ettiği, görüşmeler tamamlanmadan açıklama yapmalarının mümkün olmadığı, satış görüşmelerinin tamamlanması sonrasında Cuma ya da Pazartesi günü açıklama yapılabileceği yönünde açıklama yapıldığı bilgisi aktarıldı.

VELİLER: AYLARDIR SÜREN BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR

Doğa Koleji velileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Doğa koleji okullarındaki ekonomik sıkıntılar ve kurumun satışı ile ilgili aylardır süren belirsizlik ne yazık ki devam ediyor.

Okulun sahibi, aylardır maaşlarını alamadan hayat mücadelesi veren öğretmenler ile diğer çalışanların ve çocuklarını bu eğitim kurumunda okutan biz velilerin seslerine kulaklarını tıkamış durumda.

Özel okullar Milli Eğitim Bakanlığımızca yürütülen yönetmelik ve bu yönetmelik hükümleri ile yönetilmek zorundadır. Dolayısıyla kurumun içinde bulunduğu ve aylar süren finansal sıkıntılar sebebiyle eğitim öğretimde yaşanan aksaklıkları giderebilmek için bakanlıktan gerekli tedbirleri almasını beklemekteyiz.

Veliler olarak kurum yönetimi ile görüşmekteyiz ancak ucu açık belirsiz açıklamalarla veli, öğretmen ve çalışanların maalesef ki artık oyalandığını düşünüyoruz.

Doğa okullarında bu yıl üniversite sınavına hazırlanmakta olan yüzlerce çocuğumuz var ve bu süreçten olumsuz etkilenmeleri kaçınılmazdır. Akademik yönden çocuklarımızın hedeflerine ulaşamamaları okul sahibi ve okul yönetimini vicdanen rahatsız etmeyecek midir?

Öğretmenlerimiz, mesleklerine duydukları saygı ve öğrencileri mağdur etmemek adına büyük bir özveri ile bugüne kadar yaşadıkları sıkıntılara katlanmışlardır.

Ancak artık ne biz velilerin ne de öğretmenlerimizin dayanacak gücü kalmıştır. Okulun sahibi, yönetim kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan net bir açıklama beklemekteyiz.

Aylardır satılacağından bahsedilen okulun satışı neden yapılamıyor? Satış işleminin gerçekleşmemesi durumunda okul yönetimi 65.000 öğrenci ve 10.000’den fazla çalışanın mağdur olmaması için hangi tedbirleri almıştır?

Milli eğitim bakanlığımız bunca mağduriyet yaşanmaya devam ederken almayı düşündüğü herhangi bir tedbir var mıdır?

Sesimizin duyulması ve bu ülkenin umudu binlerce gencin aileleriyle beraber mağdur olmaması için ilgili tüm kurum ve kuruluşun bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz.

Saygılarımızla, Doğa Koleji Velileri”

Ataşehir Doğa Koleji veii eylemi

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 5. Dezember 2019

Doğa Koleji Velileri Eylem ve Basın Açıklaması yapıyor

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 5. Dezember 2019

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ