logo

Virüsü Tespit Eden Sağlık Çalışanları Ek Ödeme Alamıyor!

Virüsü Tespit Eden Sağlık Çalışanları Ek Ödeme Alamıyor!

Gamze Akkuş İlgezdi Koronavirüsün tespitinde kilit öneme sahip radyoloji teknikerleri ve teknisyenlerinin pandemi sürecinde tavandan ek ödeme alamadıklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi Koronavirüsün tespitinde kilit öneme sahip radyoloji teknikerleri ve teknisyenlerinin diğer sağlık çalışanları gibi pandemi sürecinde tavandan ek ödeme alamadıklarını belirterek, “Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde kamu hastanelerindeki röntgen ve tomografi gibi görüntüleme hizmetleri özelleştirildi. Cihazları kullanan sağlık personeli de bu kapsamda taşeron çalışan oldu. Cihazların özelleştirilmesi ile taşeronlaştırılan radyoloji teknisyenleri ve teknikerleri, ek ödemelerden yararlanamıyor. Oysa bu süreçte onların katkısı çok büyük. Bu sorun çözülmelidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, ek ödeme alamayan radyoloji teknisyenleri ve teknikerlerinin sorunu Meclis gündemine taşıyarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya konu hakkında bir soru önergesi verdi.

CHP’li İlgezdi Koronavirüse karşı tüm sağlık çalışanlarının bir çok zorluğa ve koruyucu ekipman sıkıntısına rağmen özverili bir şekilde mücadele verdiğini ifade ederek, “Bu süreçte sağlık çalışanları AKP tarafından çifte standarda maruz bırakıldı. Pandemi nedeniyle akciğer grafiği ve tomografisine olan talep yaklaşık üç katı arttı. Radyoloji teknisyenleri ile teknikerlerinin iş yükleri ile birlikte radyasyon ve salgın riski arttı. Radyoloji teknisyenleri ile teknikerleri bu şartlar altında çalıştıkları halde diğer sağlık çalışanlarına sağlanan haklardan yararlanamıyorlar. Bu kabul edilemez” diye konuştu.

İlgezdi: İkramiye verilsin

Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi radyoloji teknisyenleri ile teknikerlerine ikramiye verilmesi gerektiğinin altını çizerek, Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı.

Gamze Akkuş İlgezdi, verdiği soru önergesinde,

“- Ülkemizde kamu sağlık hizmetlerinde hizmet alımı şeklinde taşeron firmaya bağlı çalışan kaç BT, MR cihazı ve radyoloji teknisyeni/teknikeri mevcuttur?

– Kamuda taşeron firma çalışanı olup COVİT-19 ile mücadele de görev yapan görüntüleme teknisyeleri/teknikerlerine 1 (bir) maaş ikramiye verilmesi düşünülmekte midir?

– Bakanlığınıza bağlı sağlık kuruluşlarında hizmet alımı şeklinde yürütülen görüntüleme hizmetlerinin kamulaştırılması ve burada çalışan sağlık personelinin kamuda kadrolu olarak istihdam edilmesi ile ilgili bir çalışmanız ve mıdır? Böyle bir çalışma düşünülmekte midir?

– COVİT-19 pozitif tanı konan ve karantinada olan kaç radyoloji teknikeri bulunmaktadır?

– Her yıl ortalama 6.300 Tıbbi Görüntüleme Teknikeri (Radyoloji) mezun olmakta ancak çok az kadro açıldığı için KPSS ile atanamamaktadır. 2020 ve 2021 yılları için Radyoloji Teknisyenliği/Teknikerliği alanında öngörülen atama sayısı kaçtır?” sorularına yanıt aradı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ