logo

Vuhan’da yaşayan 34’ü Türk vatandaşı 49 kişi Tahliye ediliyor

Vuhan’da yaşayan 34’ü Türk vatandaşı 49 kişi Tahliye ediliyor

Çin’deki salgının yaşandığı Vuhan’da yaşayan ve Türkiye’ye dönme taleplerini ileten 34’ü Türk vatandaşı 49 kişi ambulansa dönüştürülen askeri kargo uçakla tahliye ediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Salgının yaşandığı Vuhan’da yaşayan ve Türkiye’ye dönme taleplerini ileten 34 Türk vatandaşı ile 7 Azerbaycan Türkü, 7 Gürcü ve 1 Arnavut vatandaşı Çin’den tahliye ediliyor.

Koronavirüs salgınının yaşandığı Çin’in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarını Türkiye’ye getirecek, ambulansa dönüştürülen askeri kargo uçağı, hareket ettiği Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan Çin’e ulaştı. Çin’in Vuhan kentindeki Türk vatandaşları ile bazı komşu ülke vatandaşlarını tahliye ederek Türkiye’ye getirecek olan ambulansa dönüştürülen askeri kargo uçağı kısa süre içinde yolcular ile Türkiye’den hareket etmesi bekleniyor.

Son 24 saatte 43 can kaybı, 1982 yeni vaka tespit edildiği öğrenilen Çin’de, yeni tip koronavirüs salgınında can kaybı 213’e yükseldi.

TÜRK VATANDAŞLARINI GETİRECEK UÇAK ANKARA’DAN HAVALANDI ÇİN’DE HAVALANIDA

Sağlık Bakanlığınca planlanan büyük tahliye operasyonu kapsamında, alınan izinlerin ardından 2 enfeksiyon uzmanı, 4 enfeksiyon kontrol hemşiresi ve sağlık ekibinin de yer aldığı uçak, salgının yaşandığı Vuhan’da yaşayan ve Türkiye’ye dönme taleplerini ileten 34 Türk vatandaşı ile 7 Azerbaycan Türkü, 7 Gürcü ve 1 Arnavut vatandaşını Türkiye’ye getirecek.

Sağlık kontrollerinin ardından uçağa binecek 49 kişi, Türkiye’ye geldikten sonra Ankara’da hazırlanan kullanılmayan bir hastanedeki karantina odasına alınacak ve 15 gün gözlem altında tutulacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ