logo

YAĞCI ‘ATAŞEHİR’İ ÇOK GÜZEL GÜNLERE TAŞIYACAĞIZ’

YAĞCI ‘ATAŞEHİR’İ ÇOK GÜZEL GÜNLERE TAŞIYACAĞIZ’

ak_atasehir_m_naim_yagci (1)Ataşehir sonuçlardan memnun olduklarını vurgulayan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, itvhaber.com’a Ataşehir ve Türkiye gündemini değerlendirdi.

Recep Kenan/ itvhaber.com

Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a ülke ve Ataşehir gündemini değerlendiren Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı Rusya ile yaşanan kriz, komşumuz Suriye’de yaşananlar, Başbakan Davutoğlu’nun kurduğu yeni hükmet ile ilgili görüşlerini açıkladı.

ak_atasehir_m_naim_yagci (6)

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı

1 Kasım’da hedeflerinin daha yüksek olduğunu ifade ettikleri Ataşehir’de aldıkları sonuçlardan memnun olduklarını vurgulayan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, Türkiye genelinde aldıkları yüzde 49 oranın sürpriz olmadığını, Ataşehir’de de yüzde 45’i aşmayı hedeflediklerini söyledi.

Ak Parti’nin özgürlükler partisi olduğunu, Can Dündar’ın aralarında olduğu gazetecilerin tutuklanmasını “gazeteciliğin dışına çıkıp nefrete dönüştürme” olarak niteleyen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, özgürlük alanlarını kısıtlayanın iktidar değil,  gazetecilerin kendileri olduğunu iddia etti.

Son iki yıldır seçimlerle ilgilendikleri için Ataşehir’le yeterince ilgilenemediklerini, yatırımların aksadığını ifade eden Av. M. Naim Yağcı, bakanlıklar ve Büyükşehir nezdinde harekete geçeceklerini Ataşehir’i çok güzel günlere taşıyacaklarına inandığını kaydetti.

ak_atasehir_m_naim_yagci (4)

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı

DEVLETİN KÜÇÜĞÜ, BÜYÜĞÜ OLMAZ; HERKES HADDİNİ BİLMELİDİR

ak_atasehir_m_naim_yagci (25)

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı

Düşürülen uçak sonrası Rusya ile yaşananların her iki ülke için de arzu edilen durum olmadığını vurgulayan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, “Rusya ile olan son süreçteki olayları yakından takip ediyoruz. Uzun yıllara dayanan bir komşuluğumuz olan Rusya ile böyle bir sorunu yaşamış olmak ne bizim açımızdan nede Rusya açısından arzu edilen, beklenen, doğru bir durum değil.  Netice itibariyle şartlar gerektirdiğinde zaman zaman bu tarz olaylar kaçınılmaz olabiliyor. Şunu da biliyoruz ki; silahlı kuvvetlerimizin açıkladığı beyanata göre, uyarılara rağmen defalarca sınır ihlalleri devam etmiştir. Bu tür olaylara devlet olarak tepkisiz kalamazsınız. Angajman kuralları gereğince bir anlamda gereği yapılmıştır. Cumhurbaşkanı ve başbakanımızın ifadeleri üstünde bu durumu ifade etmek bizim haddimiz değildir.  Devletin küçüğü, büyüğü olmaz. Herkes haddini bilmelidir” dedi.

“ZULÜM VARSA TÜRKİYE KUCAK AÇACAK”

Suriye’de yaşananlara kayıtsız kalınamayacağına işaret eden Naim Yağcı, zulüm varsa Türkiye’nin kucak açacağını vurgulayarak; “Bizi yaralayan Müslüman kardeşlerimizin üzerinde ciddi baskılar yaratmalarıdır. Onların üzerinden Türkiye ile mücadele etme niyetleri var. Orada Türkmen kardeşlerimize yapılan zulmün sona ermesi lazım. Bizim için hassa bir durumdur. Orada yaşayanların mezhebine, diline bakmadan geçmişten gelen bir bağımız vardır. Ben şuna inanıyorum. Eğer bir tarafta zulüm varsa Türkiye onlara öyle veya böyle kucak açacaktır. Kol kanat gererek oradaki halkların hukukunu koruyacaktır” dedi.

ak_atasehir_m_naim_yagci (7)

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı

“KAÇMAK, TÜRKİYE’YE YAKIŞMAZ”

Türkiye’nin bölgedeki halklara, özellikle de Müslümanlara yapılanlara kayıtsız kalınamayacağını belirten Yağcı; “Bu konuda uluslar arası hukuktan kaynaklanan haklarımızdan dolayı, yapmamız gerekeni yapmakla mükellefiz. Bu sorumluluktan kaçmak güçlü Türkiye’ye yakışmaz. Devletimiz en doğru kararı verecektir” sözleri ile Türkiye’nin sorumluluktan kaçamayacağını kaydetti.

SAVAŞ İSTEYENLER GÜÇLÜLER, EZİLENLER HALKLAR

Savaş istemediklerini, barış arzuladıklarını kaydeden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, “Hiçbir zaman savaş istemeyiz. Dünyada barış olsun. Savaş isteyenler hep güçlüler, ezilenler hep halklar oluyor. Bu süreçten sonra 21. Yüzyılda Ortadoğu ve Müslüman coğrafyası üzerinde dünya egemenleri istedikleri gibi at koşturacakları dönemlerin sona erdiğini bilmeleri gerekir. Türkiye yakın coğrafyasındaki komşularına ilgilidir. Kendine biçilen rolü kabul eden ve ona göre konjonktürle davranan değil, komşularını önceleyen bir ülke konumundadır. Türkiye sömürüye değil hakka hukuka önem veren bir ülkedir” dedi.

ak_atasehir_m_naim_yagci (32)

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı

2023, 2053, 2071 HEDEFLERİNİ HAZIRLAYAN HÜKÜMET OLSUN

ak_atasehir_m_naim_yagci (28)

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı

Naim Yağcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onay alarak Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükümet ile ilgili ise; “Güçlü bir hükümetin kurulduğu kanaatindeyim. Belirli noktada kuruluştan buyana bakanlık görevini üstlenmiş olan siyasi büyüklerimizin olduğu gibi yeni jenerasyon diyebileceğimiz değerlerinde hükümete monte edildiğini görüyoruz.  Bazı bakanlar sürpriz gibi görünse de, her birinin geçmişteki birikimi, donanımı, tecrübeleri bu hükümetin gücüne güç katacaktır.  Başbakanımızın da ifade ettiği ve basında da yazıldığı gibi her birinin makul olabilecek bakanlar kuruludur. Üç dört tane bakanlar kurulu oluşturacak bir meclis aritmetiğine sahibiz. Güçlü bir meclis grubumuz, iktidarımız ve milletvekillerimiz var. Bu sadece bizim değil ülkemizin zenginliğidir. Diğer muhalefet partilerinde bu aritmetiği göremiyoruz. Bu manada yeni ve tecrübeli isimlerden oluşturulan hükümetin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ülkemizin güçlenmesine, daha da büyümesine, 2023 hedeflerine daha sağlıklı ve sağlam adımlarla ilerlemesine, 2053, 2071 hedeflerini de hazırlayan bir hükümet olmasını niyaz ediyor başarılar diliyorum.  Farkına varmadan veya istemeden dahi bir yanlışa adım atmamaları hususunda da dua ediyoruz” şeklinde ifade etti görüşlerini.

ak_atasehir_m_naim_yagci (14)

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı

ÇALIŞMAMIZ, MÜCADELEMİZ, DERDİMİZ; ATAŞEHİR

Son iki yıldır seçimlerle ilgilendikleri için yatırımların aksadığını kabul eden M. Naim Yağcı, bu günden sonraki çalışmalarının, mücadelelerinin Ataşehir ile ilgili olacağını söyleyerek; “Hükümeti yıpratma anlamında ciddi muhalefetle karşı karşıya kaldık. Sürekli bir mücadele, sürekli bir hareketlilik içerisinde bu iki yılı geçirdiğimiz için, hizmet ve yatırımlar noktasında sadece devlet değil özel sektörde bekledi. Özel sektör yatırım yapmaktan, adım atmaktan kaçındı. Bunun yansımasıyla belkilide devletin durağan sürecini görmüş olabiliriz. Bundan sonraki çalışmamız, mücadelemiz, derdimiz Ataşehir olacak. Ataşehir’i geleceğe taşımak için üzerimize düşeni yapmanın gayreti içinde olacağız. Bunu hissettireceğiz” dedi.

ak_atasehir_m_naim_yagci (29)

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı

ATAŞEHİR’İ ÇOK GÜZEL GÜNLERE TAŞIYACAĞIZ

Ataşehir’in meselelerini masanın üzerine yatırdıklarını, bu konuda hazırlıklarının olduğunu kaydeden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a şu açıklamalarda bulundu:

 Belirli noktalarda zaten hazırlıklarımız vardı. Bunları olgunlaştırıp belirli kesimlerle hemen istişare ettik.  Daha makro ölçekli olanları hem bakanlıklar hem de Büyükşehir nezdinde harekete geçmiş olacağız. Bu manada Ataşehir’i çok güzel günlere taşıyacağımıza inanıyorum.

ATAŞEHİR HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALAMADI

Ataşehir Belediyesinin elinde çok ciddi yatırım imkânları olmasına rağmen Ataşehir’in hak ettiği hizmeti alamadığını düşünüyorum. Bahanelerin arkasına sığınmamak gerekir. Belediye icra makamıdır. İlçe başkanı olarak takipçisiyiz. Bir yönde de hükümeti oluşturan partinin ilçe başkanı olmaktan da kendimi kısmen icracı olarak kabul ediyorum. Bizler mazeret üreterek bir olayı başka yerlere pas edemeyiz. Ben belediyenin, belediyede benim yapamadıklarımı söyleyebilir. Ama kendi yapamadıklarını bir bahane ile bana yansıtmasını kabul edemem. Ben de kendi yapacaklarımı mazeret uydurup onlara mal edemem.

ak_atasehir_m_naim_yagci (21)

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı

BİZLER, ATAŞEHİR’E KATKI SUNACAĞIZ

ak_atasehir_m_naim_yagci (24)

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı

Bizler, Ataşehir’e katkı sunacak, Ataşehir’i yüceltecek daha yaşanabilir bir şehir haline getirebilecek alt yapı sorunları ile ilgili büyükşehir noktasında, donat alanlarının, ulaşım ağlarının yapımı noktasında ve üst ulaşım noktasında, nefes alacak alanların oluşturulması noktasında yapabileceklerimizin hepsini yapmaya gayret edeceğiz.   Ataşehir Belediyesi’nin de yapması gerekenleri onlara sürekli hatırlatacağız.

ATAŞEHİR 7 YILDIR BELEDİYECİLİK HİZMET ALMIYOR

Ataşehir 7 yıldır hizmet alıyor, ancak belediyecilik hizmeti almıyor. Temizlik işi, kaldırım işi yapmak bir hizmet değildir artık. Bunu otuz yıl önce hizmet olarak kabul edebilirdik. Artık çöp dağların arasında yaşamıyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı döneminde çöp dağlarına son verdi.  Bunlar hizmet değil. Çöpü toplamazsan, kaldırımı yapmazsan belediyenin kapısına 300 bin nüfus yığılır. Buna kimse cesaret edemez. Önemli olan farkındalığı ortaya koymak. Belediye bulunduğu yeri ayağa kaldırmak için kültür merkezi, donatı alanı bir şehir için ne gerekiyorsa onu yapmalı. Ataşehir’in 7 yıldaki gelişmesi tamamıyla özel sektöre dayalı bir gelişme. Belediyenin buna maalesef bir katkısını bulamıyoruz.

PAZAR YERİ OLARAK BAŞLADI, KÜLTÜR MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ

Örnek Mahallesi’nde ki kültür merkezi bir türlü açılmıyor. İçerenköy’deki kültür merkezi için yaptırmadılar deniliyor. Sormak lazım? Kaçak olarak pazar yeri alanı olarak meclisten geçiriyorsun, Pazar yeri olarak ihale ediyorsun, ama Kültür merkezi olarak yapmaya başlıyorsun. Sonra da Büyükşehir’den Kültür merkezi olarak tadilini istiyorsun. Kaçaklarla mücadele eden bir belediye olarak; 30 yıldır yapılmış olan binalara kaçak diye ceza kesiyorsun. Bütün yetkiler elindeyken Pazar yeri olarak başladığın inşaatı Kültür merkezine dönüştürüyorsun. Sonrada büyükşehir engelliyor diye konuşacaksın. Kaçak inşaatı belli bir noktaya kadar yapıyorsun ondan sonrada büyükşehirden tadilat istiyorsun. Hadi buna bahane uydurdunuz. Peki, Neşet Ertaş Kültür merkezi’ne ne diyeceksin? Karkas halde iki senedir bekliyor. Bu kadar aciz misiniz? 6 yıldır koca Adliye sarayları hastaneler yapılıyor, Ataşehir’de bir kültür merkezi neden yapılmıyor, yapılanda açılmıyor? Peki, bunu kime bahane ve ihale edeceğiz?

380 MİLYON BÜTÇELİ ATAŞEHİR’DE YATIRIM YOK

Yollarda da aynı sorun var. Büyükşehir Ataşehir girişindeki kavşağı 6 ayda bitirdi. Yapmak istedikten sonra yapılabiliyor. Yatırım olarak baktığında; 380 milyonluk bütçesi olan Ataşehir Belediyesi’nin Ataşehir’e ne yaptığını beş dakika düşünsen yaptıkları bir şeyi göremezsiniz. Kendi yatırımları yok. Birkaç Ata Evi var onlarda kiralık yerler. 

ak_atasehir_m_naim_yagci (3)

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı

7 HAZİRAN’DA MİLLETİN ALGISIYLA OYNANDI

7 Haziran da, milletin algısıyla ciddi manada oynan bir seçim yaşadık. Sermaye, muhalefet ve güç odakları her türlü hazırlığı yaparak partimizi tek başına iktidar olmasının önünü kestiler.  Sonrasına ilişkin, ne olacak sorusuna maalesef muhalefetin hazırlıkları yoktu. Olayı terörize ettiler. Ülkenin birliğine, kardeşliğine kastettiler. Ülkenin yapısını bozmak için ellerinden geleni yaptılar.  Ama toplumumuz, o aklına güvenmedikleri oyuna tevessül etmediler. Oyunu küçümsedikleri halk öyle bir feraset ve olgunluk gösterdik ki Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunu fark etti. Ne derseniz deyin diyerek Ak partiye ve ülkenin geleceğine sahip çıkacağız dediler.

VATANDAŞ GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ OYLADI

Ülkenin geleceğinin AK Parti’de olduğunu yüzde 49’la oyla gösterdiler. Tüm vatandaşlar sandığın başına giderek güçlü Türkiye’yi oyladı. Bütün muhalefettin de bu sonuçlardan dersini almış olduğunu düşünüyorum.  MHP ve HDP’yi sınırda bıraktılar. Ya aklınızı başınıza alırsınız ya da bir sonraki seçimde sandığın dibini boylarsınız mesajını verdiler. Katılımın en yüksek olduğu bir demokratik seçim sürecini yaşadık.

AK PARTİ İKTİDARINDAN YÜZDE 75 MEMNUNİYET

Ben inanıyorum ki toplum en doğru tercihi yaptı. Öyle zannediyorum ki; AK parti iktidarından yüzde 75 memnuniyet olduğu kanaatindeyim.  Aldığımız oylar içerisinde partimizin mensubu olmayanlarda vardır. Ülkenin tümünün önceliğine önem veren bir partiyiz. Toplumun talebi bizim talebimizdir, inancı bizim inancımızdır.  Yani biz toplumu olduğu gibi kabul eden ona göre icraat yapan, siyaset üreten bir partiyiz. Bu manada 78 milyonun hukuku partimizin hukukudur ve partimize emanettir.  Ataşehir’de aldığımız sonuçlardan memnunum ama hedefimiz daha yüksekti. Sonuçlar benim için sürpriz değildi. Hedefimiz yüzde 45’i aşmaktı. Halkımız yinede doğrunun yanında yer aldı.

ak_atasehir_m_naim_yagci (31)

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı

AK PARTİ BASKI PARTİSİ DEĞİL, ÖZGÜRLÜKLER PARTİSİDİR

Ben kalben şuna inanıyorum. AK Parti baskı partisi değil, özgürlükler partisidir. Bugün Can Dündar’ın bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a yapmış olduklarının bir başka ülkede kendi Liderlerine hiç kimse yapmaz.  Bugün herkes gazetesinde köşesinde istediğini yazabiliyor. Ancak tahammülü sınamaya kalkarsan, gazeteciliğin dışına çıkıp nefrete dönüştürürsen cevabını alırsın.  Bunu hukuksuzluk olarak görüyorum. Elbette basının sonuna kadar özgür olması gerekir. Ama özgürlük alanın senin başkasının özgürlüğüne, bir başkasının hukukuna saldırı noktasına geldiğinde bunu ben affetmeyeyim sizlerde affetmeyin öyle diyeyim. 

BASIN NEFRET KÜLTÜRÜNDEN UZAKLAŞTIRILMALI

Basın kendini nefret kültüründen uzaklaştırmalı. Bunu yapanlar sizlere haksızlık ediyorlar. Gazeteciliğin saygınlığını, güvenirliliğini zedeliyor. Bu tür olaylara basınında müsaade etmemesi lazım… Basın haber yapacak, objektif olacak.  

ÖZGÜRLÜK ALANLARINI KISITLAYAN İKTİDAR DEĞİL, KENDİLERİ

Gazeteci yazıyı kaleme aldığında dünya görüşünü bir tarafa bırakıp haberi yansıtma şekli objektif olmalı. Özgürlük alanlarını kısıtlayan iktidar değil,  bizzat kendileridir. Gazeteciler adına da üzülüyorum. Kutuplaşmanın çok doğru olmadığını düşünüyorum. Sadece aşırı sol olarak bakmıyorum sağda var. Biri saldırıp öteki savunmaya geçip objektifliğini kaybetmemesini düşünüyorum. Biri saldırırken diğeri de savunma maksadıyla aynı dili kullanmaya başlarsa bununda doğru olmadığını düşünüyorum. Son olarak şunu söyleyebilirim. Toplumun belli korkuları içinde şunu söyleyebilirim. En son korkulması gereken iktidar AK Parti iktidarıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ