logo

YANGIN SÖNDÜRME CİHAZINDA UYUŞTURUCU YAKALANDI

YANGIN SÖNDÜRME CİHAZINDA UYUŞTURUCU YAKALANDI

yangin_uyusturucu (1)İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen çalışmalarda satranç takımlarından sonra Araç Yangın Söndürme Cihazı içinde taşınan 10 Kg uyuşturucu ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda uyuşturucu kaçakçılarının geliştirdikleri yeni kaçakçılık yöntemlerine karşı gerekli önlemler alınarak, uyuşturucu ile mücadeleye kararlılıkla devam ediliyor.

Bu kapsamda 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen bir operasyonda santranç takımları arasına preslenerek gizlenmiş vaziyette yaklaşık 76000 gr. uyuşturucu madde ele geçirilmiştir.

yangin_uyusturucu (1-)

YANGIN SÖNDÜRME CİHAZI İÇERİSİNDE UYUŞTURUCU SEVKİYATI JANDARMAYA TAKILDI

yangin_uyusturucu (3)Bu yönde çalışmalarına devam eden jandarma tarafından İstanbul’a gelen Tır, Kamyon gibi araçların üzerinde bulunan yangın söndürme cihazları ile uyuşturucu taşındığı bilgisi alınmıştır.

Elde edilen bilgi üzerine iki ay süren fiziki takip yapıldı. Yapılan fiziki takip neticesinde Araç Yangın Söndürme Cihazı içerisinde gizlenmiş vaziyetteki uyuşturucunun Esenyurt İlçesinde belirlenen bir adrese teslim edildiği, buradan Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, ve Silivri İlçelerinde satışının yapılacağı bilgisi alındı.

Yapılan açıklamada, “Büyükçekmece Nöbetçi Cumhuriyet Savcısından alınan arama kararına istinaden 28 Kasım 2015 günü söz konusu yangin_uyusturucu (2)uyuşturucuyu ele geçirmek üzere operasyon icra edilmiş olup 2 büyük yangın söndürme cihazı içerisine zulalanmış vaziyette eroin olduğu değerlendirilen ağırlığı 10 kg. uyuşturucu madde ele geçirilmiş, E.Y. ve M.Y. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır” ifadesi yer aldı.

Açıklamada şu ayrıntılar yer aldı: “İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timlerince ele geçirilen uyuşturucu malzeme titizlikle bulunduğu ortamdan çıkarılmış ve incelenmek üzere Kriminal Laboratuvara  gönderilmiştir.

Gözaltına alınan E.Y. ve M.Y. isimli şahıslar haklarında “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçundan düzenlenen suç dosyası ile adli makamlara sevk edilmiş olup burada yapılan yargılamalarını müteakip tutuklanarak cezaevine sevk edilmiştir.

Jandarma yetkililerince; uyuşturucu kaçakçıları tarafından uyuşturucu ticaretinde kullanılan yeni yöntemler geliştirdiğini ancak, deşifre edici önlemler alınmaktadır.”

yangin_uyusturucu (4)

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ