logo

YARIYIL TATİLİNİ DOLU DOLU GEÇİRECEKLER

YARIYIL TATİLİNİ DOLU DOLU GEÇİRECEKLER

Ataşehir Belediyesi kültür merkezlerinde tiyatro, sinema, kitap günleri, atölyeler ve daha birçok farklı etkinlikle öğrencilerin dolu dolu bir tatil geçirmesini hedefledi.

ATAŞEHİRLİ ÇOCUKLAR YARIYIL TATİLİNİ DOLU DOLU GEÇİRECEK

Ataşehir Belediyesi, bugün başlayan yarıyıl ile birlikte öğrencilere birbirinden farklı onlarca etkinlik hazırladı.

Ataşehir Belediyesi kültür merkezlerinde 21 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında tiyatro, sinema, kitap günleri, atölyeler ve daha birçok farklı etkinlikle öğrencilerin dolu dolu bir tatil geçirmesini hedefledi. Farklı gün ve saatlerde gerçekleşecek etkinliklerle çocuklar doyasıya tatilin tadını çıkaracaklar.

“Yaşasın Tatil, Yaşasın Tiyatro”

Ataşehir Belediyesi’nin bu yıl altıncısını düzenleyeceği Çocuk Tiyatroları Festivali 21 Ocak’ta başlıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Ataşehirli çocukların yarıyıl tatillerini hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde geçirmeleri amacıyla hazırlanan festivalde toplam 13 tiyatro oyunu çocuklarla buluşacak.

“Yaşasın Tatil Yaşasın Tiyatro” sloganıyla, her yaştan çocuğu birbirinden güzel tiyatro oyunuyla buluşturacak festival, 5 Şubat’a kadar devam edecek.

“Yarıyıl Sanat Atölyeleri”

4-14 yaş grubundaki çocuklar için sanatla dolu, eğlenceli bir program hazırlandı. Sanat Atölyeleri’nde çocuklara resim, boyama, tasarım, hayal gücü, disiplin içeren ahşap oyuncak, gölge oyun, ebru, bez bebek, resimli kurabiyeler, çikolatalı pop cakes yapımı, Görkem Yeltan İle “Uyduruk Masal Atölye”leri çalışmaları yaptırılacak.

“Ataşehir Çocuk Kitap Günleri” karne tatilini, şenliğe dönüştürecek

Bu yıl 5’incisi düzenlenecek “Ataşehir Çocuk Kitap Günleri”, 28 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

  1. Ataşehir Çocuk Kitapları Günleri’nde dört gün süresince, çocuklara yönelik yayınlar yapan yirminin üzerinde yayınevi ile birlikte sevilen çocuk kitabı yazarları Ataşehir’de ağırlanacak.

Kitapların yanı sıra birçok sürpriz etkinlik de Ataşehirli çocukları bekliyor.

Çocuk Tiyatroları Festivali

“Tatlı Rüyalar” Fabrika Sanat

21 Ocak Cumartesi – 12.30

Uyku Ülkesi’nin padişahı Sultan Horhor, kötü rüyalar görünce uyumaktan korkan biricik kızı Uykucuk Sultan’ın derdine derman bulmak için; Kaf Dağı’na kadar gitmeye

karar verir. Kaf Dağı’nda aradığı efsanevi bir masal kahramanı olan Kâbus Yiyen’i arar. Sultan Horhor kızı için çıktığı tehlikeli yolculukta birbirinden ilginç ve eğlenceli karakterle karşılaşır.

Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi

“Sevimli Kurbişler” İstanbul Kumpanyası

21 Ocak Cumartesi – 12.00

Arkadaşlarının başarılarını kıskanıp, kazandıkları ödüllere imrenen ve farklı yollardan

kendini yorarak amacına ulaşamayan, hatta çevresine zarar veren kurbağacığın hikâyesi…

Yer: Novada AVM Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu

“Karlar Kraliçesi” Fabrika Sanat

22 Ocak Pazar – 12.30

Hans Christian Andersen’nin 1800’lü yıllardan günümüze ulaşan nefis bir masalı… En

sevdiği arkadaşı Kai, birden bire kaybolan Gerda, arkadaşını bulmak için her şeyi göze alır. Karlar Kraliçesi’nin evine, Kuzey Kutbu’na kadar sürecek olan zorlu yolculukta Kara Karga ve geyik Tömbelek Gerda’nın yoldaşı olur. Buzdan Ayna’nın küçücük bir parçası kalbine yerleşmiş olan Kai geçmişini dahi unutur. Bütün umutların tükendiği anda Gerda’nın bir damlacık gözyaşı onu eski haline döndürmeye yeter.

Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi

“Hansel ve Gretel” İstanbul Çocuk Sanat

22 Ocak Pazar – 12.00

Grimm Kardeşlerin aynı adlı masalından uyarlanan müzikli çocuk oyununda, zengin olmak için yanlış yola sapan yetişkinler ile düştükleri zor durumdan kurtulmaya çalışan çocukların hikâyesi komik bir dille anlatılıyor

Yer: Novada AVM Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu

“Sinbad Macera Adasında” Tiyatro Mavi

25 Ocak Çarşamba – 12.00

Sultan Gönlübol ülkesini adaletli ve barış içinde yönetmekte, kızı İrem Sultan da tüm halk tarafından sevilmektedir. Kara Pençe ise yıllardır çeşitli hile ve kötülüklerle tahtı ele geçirmek istiyordur.

İrem Sultan’ın, 18 yaşına girdiğinde unvanını elde etmek için macera adasındaki altın dağından bir kese altın tası getirmesi gerekir. Ama bu yol çok tehlikelidir. Sultan Gönlübol, bu yolculukta İrem Sultan’a eşlik etme görevini gemici Sinbad ve tayfası Firuze’ye verir. Fakat Kara Pençe’nin bu yolculukla ilgili karanlık planları vardır. Bakalım gemici Sinbad, İrem Sultan’ı koruyabilecek mi? Kara Pençe’nin planları gerçekleşecek mi? İrem Sultanın görevi nasıl sonuçlanacak?

Yer: Novada AVM Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu

“Arkadiş: Elif’in Dünyası” Brom Entertainment

28 Ocak Cumartesi -12.30

29 Ocak Pazar – 12.30

Evin küçük kızı Elif, diş doktorundan korkan, akıllı ama yaramaz bir çocuktur. Çok fazla abur cubur tükettiği için dişi çürür ve çektirmesi gerekir. Anne ve babası Elif’i mahallelerine yeni gelen ve tavsiye edilen diş doktoruna zorla da olsa götürürler. Gizemli diş doktoru Barış, Elif’in dişini, Elif ne olduğunu anlamadan çeker. Anlattığı Arkadiş hikâyesiyle Elif’in dikkatini çeken ve korkularını bir anlık unutturan Barış “Eğer uslu bir çocuk olursa Arkadiş’in onu ziyaret edebileceğini” söyler. Gece uykuya daldığında gerçekten de Arkadiş Elif’i ziyarete gelir ve maceramız burada başlar.

Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi

“Çizmeli Kedi” Sarıyer Sanat

28 Ocak Cumartesi – 12.00

Yaşlı değirmenci, oğluna miras olarak Çizmeli Kedi’yi bırakır. Bu kedi sıradan bir kedi

değil; konuşan, dans eden, şarkı söyleyen çok akıllı bir kedidir. Bir gün sahibi Riki’nin

durumuna üzülen Çizmeli Kedi bir plan kurar; Riki’nin kuyuya girip soyulmuş numarası yapmasını ister. O sırada yoldan geçen kralın arabasının önüne atlayıp, sahibi KontKarabaş’ın soyulduğunu söylemesi üzerine Kral ve adamları Riki’yi kurtarır. Bu sayede Riki prensesle tanışır. Bu tanışma sonucunda her şey Çizmeli Kedi’nin istediği gibi gelişir…

Yer: Novada AVM Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu

“Küçük Denizkızı” Sarıyer Sanat

29 Ocak Pazar – 12.00

Okyanusta yaşayan Küçük Deniz Kızı’nın insanlar âlemine gitmek istemesiyle macera başlıyor. Bu macerada okyanusların cadısı İksambo, Hayalperest Prens, maceracı korsanlar, komik köpekbalıkları ve sihirbaz var.

Yer: Novada AVM Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu

“Sihirli Fasulyeler” Tiyatro Mie

31 Ocak Salı – 12.30

Annesi ve kız kardeşi ile birlikte yaşayan Jack sorumluluklarını yerine getirmediği için sürekli ikaz edilir. Bir gün annesi Jack’e önemli bir görev verir ve büyüyen ineklerini pazara götürüp ona yeni bir sahip bulmasını ister. Pazara giderken Jack ve ineğinin başına türlü türlü maceralar gelir. En sonunda karşısına tuhaf ve komik biri çıkar ve ineğini ona satar. Tuhaf biri ona karşılığında fasulye verir. Bu fasulyeler sihirlidir. Sihirli fasulyeler gökyüzüne kadar büyür ve Jack gökyüzüne tırmanır. Onu macera dolu, eğlenceli bir hayat bekler.

Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi

“Kutup Macerası” İstanbul Kumpanyası

01 Şubat Çarşamba – 12.00

Dönüş ekseninin Dünya yüzeyini kestiği noktalarda harika bir macera!

Mo ile Mi kardeşler kutuplarda yaşayan iki Eskimo çocuğudur. Günün birinde balık yakalamak için yola çıktıklarında kutup ayısı Ponpi’nin acı içinde kıvrandığını görürler. Ponpi, Fok balığı Foki’yi yakalamak için avcı Kimo tarafından bırakılan bir kapana basar.

Yer: Novada AVM Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu

“Parmak Çocuk” Tiyatro Mie

02 Şubat  Perşembe – 12.30

Kadın, çiçekle dans etmeye başlar, çiçeği bırakır, çiçekle konuşur ve uykuya kalır. Çiçek büyür açar ve parmak boyunda bir kız çiçeğin içinden çıkar. Bu kız kadının hayalinin kurduğu çocuğu olur. Ona elbiseler diker, mutlu bir hayat sürerlerken pencereden içeri giren kurbağa Parmak Kızı görür ve oğluna oyuncak olarak, yaşadığı bataklığa götürür. Yaşadıkları bataklıkta bambu kamışlarının arasına hapseder. Kızın yakarışlarını duyan leylek onu kurtarır.

Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi

“Oyunbazlar İstanbul’da” Berika Tiyatro

04 Şubat Cumartesi – 12.00

Bir çocuğun en çok ihtiyacı olan şey hayal gücünü sınırlamadan oyun oynamak, oynarken de bu sınırları olabildiğince genişletmek…

Oyunbazlar, zevkle ve keşifler yaparak sürdürdükleri serüvenlerinin son durağı olan İstanbul’da; farklı mekanlarda gizlenmiş nesneleri gerek zekaları, gerekse sihirler yardımıyla bularak başka bir dünyaya “Sonu Gelmeyen Hayaller Alemi’ne” gitmeyi amaçlar.

Yer: Novada AVM Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu

“Bilge Aşçı” Tiyatro Pan

05 Şubat Pazar – 12.00

Oyun, Bilge Aşçı’nın mutfağında geçer ve mutfağın kapısı oldukça büyük bir bahçeye açılır… Bilge Aşçı bu bahçede sebze ve meyveleri, özenle biriktirdiği Anadolu tohumlarıyla yetiştirir. Mutfak dostları olan, Bayan Cikcik, Dostum Aks ve Tavşan Mimi ile geleneksel hafta sonu kahvaltısına gelecek olan, Toprak ve Çiçek’i ağırlamak için hazırlık yaparlar. Toprak ve Çiçek, sınıf arkadaşları olan Çınar’ı da sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanabilmesi için Bilge Aşçı’nın mutfağına getirirler. Çınar’ın sağlıklı ve dengeli beslenme konusunu öğrenmekte ne kadar istekli olduğunu hep beraber göreceğiz.

Yer: Novada AVM Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu

Atölyeler, Oyunlar

Süper Kahraman Atölyesi

21 Ocak Cumartesi (1. temsil: 11.00 – 2. temsil: 13.00)

  1. temsil: 20 – 2. temsil: 20 – toplam: 40 katılımcı

Yaş aralığı: 5-14 – Süre: 40dk.

Minik kahramanlar görev başına! Alanında uzman, sürpriz eğitmenler eşliğinde, sizin için özel üretilmiş 3D printer destekli modelleri boyayarak, hayali kahramanlarınızı yaratma fırsatı sunuyor.

Yer: İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi

Ahşap Boyama Atölyesi

21 Ocak Cumartesi – 04 Şubat Cumartesi (1. temsil: 14.00 – 2. temsil: 15.00)

  1. temsil: 20 – 2. temsil: 20 – toplam: 40 katılımcı

Yaş aralığı: 4-12 – Süre: 40dk.

Minik eller sanat ile buluşuyor! Ailenizle birlikte ahşabı işleyerek ve renklendirerek,

kendi Karagöz – Hacivat kuklalarınızı yapmak için Düştepe Oyun Müzesi’ne davetlisiniz.

Yer: Düştepe Oyun Müzesi

Çikolatalı Pop Cakes Yapım Atölyesi

22 Ocak Pazar – (1. temsil: 11.00 – 2. temsil: 13.00)

  1. temsil: 25 – 2. temsil: 25 – toplam: 50 katılımcı

Yaş aralığı: 5-12 – Süre: 90dk.

Çocuklar, Pop Cakes yapmaya hazır mısınız? Bu atölyede, birbirinden lezzetli çikolatalı

toplar hazırlayıp dilediğiniz gibi süsleyeceksiniz. Hazırladığınız ürünleri de ambalajlayarak tüm sevdiklerinizle paylaşabileceksiniz. Haydi mutfağa!

Yer: İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi

Süper Kahraman Atölyesi

22 Ocak Pazar – (1. temsil: 13.00 – 2. temsil: 14.00)

  1. temsil: 20 – 2. temsil: 20 – toplam: 40 katılımcı

Yaş aralığı: 5-12 – Süre: 40dk.

Minik kahramanlar görev başına! Alanında uzman, sürpriz eğitmenler eşliğinde, sizin için özel üretilmiş 3D printer destekli modelleri boyayarak, hayali kahramanlarınızı yaratma fırsatı sunuyor.

Yer: Düştepe Oyun Müzesi

Ebru Atölyesi

27 Ocak Cuma – 29 Ocak Pazar (1. temsil: 11.00 – 2. temsil: 13.00)

  1. temsil: 25 – 2. temsil: 25 – toplam: 50 katılımcı

Yaş aralığı: 7-14 – Süre: 45dk.

Renklerin suyla dansı… Biraz su, bir tutam renk, biraz da yeteneğimizi katarak, ebru sanatı ile renklerin ahengini kâğıda dökülüyor.

Yer: İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi

Görkem Yeltan İle “Uyduruk Masal Atölyesi”

28 Ocak Cumartesi – 03 Şubat Cuma ( 14.00)

Yar aralığı: 5-12 Süre: 90 dk.

Oyuncu ve yazar Görkem Yeltan, “Uyduruk Masal Atölyesi” ile Ataşehirli çocuklarla buluşuyor! Bu interaktif atölyede çocuklarımız ürettikleri cümlelerle kendilerini bir masal dünyasının içinde hem yazar, hem yönetmen, hem de oyuncu olarak bulacak. Bu keyifli atölyeyi sakın kaçırmayın!

Yer: İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi

Bez Bebek Atölyesi

28 Ocak Cumartesi (1. temsil: 14.00 – 2. temsil: 15.00)

  1. temsil: 20 – 2. temsil: 20 – toplam: 40 katılımcı

Yaş aralığı: 5-12 – Süre: 40dk.

Çocuklar, işimiz çok! Hayal gücümüzü kullanarak, kendi bez bebeklerimizi tasarlıyoruz. Peki, yeni oyun arkadaşlarımızın adı ne olsun?

Yer: Düştepe Oyun Müzesi

Müzede Hazine Macerası

29 Ocak Pazar (1. temsil: 13.00 – 2. temsil: 14.00)

  1. temsil: 20 – 2. temsil: 20 – toplam: 40 katılımcı

Yaş aralığı: 7-12 – Süre: 40dk.

Çocuklar! Gizemli bir karaktere bürünen eğitmenimiz tarafından verilen ipuçlarını takip ederek, müzede saklı olan hazine sandığının peşine düşüyoruz. Gizlenen sandıkta ise bizleri ufak hediyeler bekliyor.

Yer: Düştepe Oyun Müzesi

Resimli Kurabiler Atölyesi

04 Şubat Cumartesi (1. temsil: 11.00 – 2. temsil: 13.00)

  1. temsil: 25 – 2. temsil: 25 – toplam: 50 katılımcı

Yaş aralığı: 5-12 – Süre: 90dk.

Atölyemizde beyaz şeker hamuru üzerine, yenebilir gıda boyaları ile resim yapıyor ve kurabiyelerimizi dilediğimiz gibi süslüyorsunuz.

Yer: İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi

Ahşap Oyuncak Atölyesi

05 Şubat Pazar (1. temsil: 11.00 – 2. temsil: 13.00)

  1. temsil: 20 – 2. temsil: 20 – toplam: 40 katılımcı

Yaş aralığı: 5-14 – Süre: 40dk.

Minik eller sanat ile buluşuyor! Ailenizle birlikte kendi tahta oyuncağınızı yapmak için

İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi’ne davetlisiniz.

Yer: İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi

Gölge Oyun Atölyesi

05 Şubat Pazar (1. temsil: 16.00 – 2. temsil: 17.00)

  1. temsil: 20 – 2. temsil: 20 – toplam: 40 katılımcı

Yaş aralığı: 7-12 – Süre: 40dk.

Seni kendi sahnende, kendi kuklanın masalını canlandırmaya bekliyoruz! Kendi hayal kahramanını tasarlayıp gölge kuklasını yaparak, yine kendi tasarladığın tiyatro sahnesinde canlandırma fırsatı, Düştepe Oyun Müzesi’nde seni bekliyor.

Yer: Düştepe Oyun Müzesi

Çocuk Sinemaları

Yugo ve Lala

21 Ocak Cumartesi – 22 Ocak Pazar (1. temsil: 11.30 – 2. temsil: 14.00)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Wang Yunfei’nin üstlendiği animasyon türündeki film, cesur küçük bir kızın, hayvanlar dünyasındaki fantastik maceralarını konu alıyor. Film 2012’de Çin’de vizyona girdiğinde çok büyük ilgi gördü.

Yer: Neşet Ertaş Kültür Evi

Doreamon: Taş Devri Macerası

24 Ocak Salı – 26 Ocak Perşembe – 12.30

70 bin yıl öncesinin Japonya’sında geçen filmde Nobita ve arkadaşlarının maceralarını izliyoruz. Nobita yaşamaktan keyif alacağı bir yer bulabilmek adına zamanda yolculuk eder ve Shizuka, Gian, Suneo ve Doraemon da aynı amacı güder. Nobita’yla birlik olan çocuklar Japonya’nın 70 bin yıl öncesine gider.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Shinnosuke Yakuwa’nın üstlendiği film, Doraemon serisinin 36. filmi olma özelliğini taşıyor.

Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi

Cesur Tom ve Sihirli Ayna

25 Ocak Çarşamba – 28 Ocak Cumartesi (1. temsil: 11.30 – 2. temsil: 14.00)

Fakir bir çiftçinin oğlu olan Cesur Tom, küçük cüssesine karşın oldukça zeki ve akranlarının büyük bir çoğunluğuna göre de çevik bir çocuktur. Tom, sihirli bir aynada hayatının aşkı olan güzeller güzeli prensesi gördükten sonra, onu bulmak için hemen harekete geçer. Ama tam da bu sırada kötü bir cadı, kraliyet sarayına bir tuzak kurar; devasa bir ağaç ile prenses ve ailesinin yegâne su kaynağına ulaşmasını engeller. Çaresiz kral bir duyuru yayınlar ve her kim bu kara büyüyü bozup onları susuzluktan kurtarırsa, kraliyetin yarısını bu kahramana vermeyi vaat eder.

Yer: Neşet Ertaş Kültür Evi

Fındık Hırsızları

29 Ocak Pazar – 01 Şubat Çarşamba (1. temsil: 11.30 – 2. temsil: 14.00)

Dev bir fındık fabrikası soygununu kim planlar? Animasyonun bu yeni ve başarılı örneği, küçük-büyük tüm sinemaseverlere keyifli anlar vadediyor. Hayvanat bahçesinden kaçan sincap Frankie, ormana döndüğünde tüm meşe palamutlarının bir fabrika adına toplanmış olduğunu görür. Kışın sincapların açlıktan ölmemesi için bir plan yapar. Fındık fabrikasını soyup palamutları geri alacak, hem de bu sayede âşık olduğu Lola’nın gönlünü kazanacak.

Yer: Neşet Ertaş Kültür Evi

Robinson Crusoe

04 Şubat Cumartesi – 05 Şubat Pazar -12.30

Daniel Defoe’nun hiç eskimeyen klasiği, ilk kez üç boyutlu bir animasyon türünde sinemaya uyarlandı. Kahraman kaşif Robinson Crusoe, gemisi batınca tek başına bir adaya düşer. Robinson kendine yeni bir hayat kurarken adanın sakinleriyle de güzel bir dostluk geliştirir. Dünyanın en meşhur, en sevilen hikâyesini bu kez keyifli ve eğlenceli başka bir açıdan, hayvanların gözünden izleyeceksiniz.

Yer: Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi

Ratchet ve Clank

04 Şubat Cumartesi – 05 Şubat Pazar (1. temsil: 11.30 – 2. temsil: 14.00)

Koca kulaklı Ratchet her zaman burnu havada bir Qwark’ın Galaktik Uzay Muhafızı olmayı ister. Ratchet uzay gemisi garajını arkasında bırakmak için olan son şansının,

Qwark’ın takım seçmelerine katılmak olduğunu düşünür. Ancak Qwark, Ratchet’ın bir

kahraman olduğunu düşünmez. Bu sırada galaksinin diğer ucunda, entrikacı kötü adam Drek, Tenemule gezegenini yeni silahı Deplanetizer ile tek atışta yok eder. O gece Ratchet, Drek’in adamlarından kaçan, kısa devre yapmış robot Clank tarafından uyandırılır.

Yer: Neşet Ertaş Kültür Evi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ