logo

YAŞ KARARLARI TSK’NIN 2019 KADROSUNU ŞEKİLLENDİRDİ

YAŞ KARARLARI TSK’NIN 2019 KADROSUNU ŞEKİLLENDİRDİ

cumhurbaskani sezer'in veda ziyaretleri2014 Yaş kararları sonrasında, KKK Hulusi Akar’ın 2015’te Genelkurmay Başkanı olması, 2019’a kadar Genelkurmay Başkanı kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, 2015’in “potansiyel Genelkurmay Başkanı” olarak görülüyorlardı.

Yüksek Askeri Şura (Yaş) 2014 yaz toplantısında alına karala Jandarma Genel Komutanı Servet Yörük emekliliğe sevk edilince Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar Genelkurmay Başkanlığı yolu açıldı.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ)’nın 2014 yılı toplantısında en çok merak edilen konu, iki kuvvet komutanı arasından, kimin “geleceğin genelkurmay başkanı” olacağı konusu idi.

KKK ORGENERAL HULUSİ AKAR GELECEĞİN GENELKURMAY BAŞKANI

Hulusi Akar’ın 2015’te Genelkurmay Başkanı olması ve 2019’a kadar Genelkurmay Başkanı kalmasına kesin gözüyle bakılıyor artık.

YAŞ kararlarıyla şekillenen yeni komuta kademesi doğrultusunda bir aksilik yaşanmadığı sürece Ağustos 2015’te Orgeneral Özel emekliye sevk edilecek. Özel’den boşalan Genelkurmay Başkanlığı’na Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’ın getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Balyoz davası kapsamında bir süre önce tahliye edilen ve 12 general ve amiral ile görev süreleri dolan albay rütbesindeki komutanların tamamı ve Ergenekon davasında yargılanırken tahliye edilen bir tümgeneral de emekliye sevk edildi.

“28 ŞUBAT” SANIĞI 3 TUĞGENERALE 2. TEMDİT

Yaş kararları ile 28 Şubat davası sanığı 3 tuğgeneralin görev süresi ise ikinci kez temdit işlemine tabi tutuldu. Tuğgeneraller İsmail Hakkı Önder, Metin Keşap ve Mehmet Faruk Alpaydın’ın görev süreleri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da uzatıldı.

BAYRAK İNDİRİLEN SORUMLU KOMUTAN EMEKLİ

Lice’deki askeri üste Türk bayrağının indirilmesi olayında, bölgenin en üst düzey sorumlusu olması nedeniyle gündeme gelen ve orgeneralliğe terfi listesinde bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin de emekliye sevk edildi.

BAYRAK İNDİRİLEN KOMUTANLIK ESKİŞEHİR’E

Bayrak indirilen Diyarbakır’daki 2. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin’in sorumluluğundaki komutanlık, Eskişehir’de yeni oluşturulan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’na bağlandı.

TSK 2019 KADROSU ŞEKİLLENDİ

Orgeneral Akar’dan boşalacak Kara Kuvvetleri Komutanlığı için de Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın isimleri geçiyor. Teamüller gereği “2019 YAŞ”ında Akar’ın emekliye ayrılarak boşaltacağı ve 2019 YAŞ’ında bu koltuğa Orgeneral Çolak’ın getirilmesi büyük bir olasılık olarak değerlendiriliyor.

YAŞ kararıyla TSK’nın 2014-2015 orgeneral ve oramiral kadrosu da şöyle şekillendi:

Genelkurmay Başkanı: Orgeneral Necdet Özel

Kara Kuvvetleri Komutanı: Orgeneral Hulusi Akar

Deniz Kuvvetleri Komutanı: Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu

Hava Kuvvetleri Komutanı: Orgeneral Akın Öztürk

Jandarma Genel Komutanı: Orgeneral Abdullah Atay

Ege Ordusu Komutanı: Orgeneral Galip Mendi

1. Ordu Komutanı: Orgeneral Salih Zeki Çolak

Genelkurmay 2. Başkanı: Orgeneral Yaşar Güler

3. Ordu Komutanı: Orgeneral Ümit Dündar

EDOK Komutanı: Orgeneral Kamil Başoğlu

2. Ordu Komutanı: Orgeneral Adem Huduti

Harp Akademileri Komutanı: Orgeneral Abdullah Recep

Muharip Hava Kuvveti Komutanı: Orgeneral Abidin Ünal

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ