logo

Yaşayan Mirasımız ‘Selçuklu’ Sergisi büyük ilgi gördü

Yaşayan Mirasımız ‘Selçuklu’ Sergisi büyük ilgi gördü

DSC_0071İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda, İnsan ve Medeniyet Hareketi’nce organize edilen Mirasımız “Selçuklu” başlıklı geleneksel Türk el sanatları sergisi açıldı.

Sergi, modern dünyanın hızlı değişim sürecinde kaybolmaya yüz tutmuş olan geleneksel Türk el sanatlarını tanıtmak, bu sanatlara olan ilgiyi canlı tutmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olmak amacıyla, 3 Kasım’a kadar Bahariye Mevlevihanesi’nde meraklılarını bekliyor.

Sergide, hüsn-i hat, tezhip, çini, ciltçilik, kat’ı, minyatür, ebru, ahşap oymacılığı, kalemişi ve mozaik sanat dallarında ulusal ve uluslararası platformlarda isim yapmış değerli sanatçılardan, A.Mahmut Peşteli, Atilla Yusuf Turgut, Faruk Dinçer Eratlı, Faruk Taşkale, Fisun Onomay, Fuat Başar, Gürcan Mavili, Gürkan Pehlivan, Güvenç Güven, Hülya Dillek, Hüsamettin Yivlik, Hüseyin Gündüz, İslam Seçen, Melis Uludağ, Meryem Güney, Meyçem Ezengin, Münevver Üçer, Nursen Güven ve Özcan Özcan ‘ın Selçuklu dönemine ait eserleri yeniden yorumlayarak ürettiği 38 eseri yer alıyor.

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Mülayim, açılışta yaptığı konuşmada, sanatın, insanlık tarihi boyunca önemini koruduğunu söyledi.

Selçuklu sanatının, sanat tarihi içinde önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Mülayim, “Selçuklu’dan soyutlanmış bir sanat, ayağımızın altındaki halının çekilmesi demektir. Selçuklu sanatı, karmaşık görünen bir yapıda, enerji dolu ve ifade yolları bakımından son derece renkli yönler vermektedir. Buradaki eserler de oradan yola çıkarak, bizi o günlere götürmektedir” dedi.
Açılışta, projeyi tanıtan bir sinevizyon gösterimi ve canlı müzik dinletisi yapıldı.

Programın sonunda, projede emeği geçenlere ve eser sahibi sanatçılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber – Fotoğraf: Görkem Çelik

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ