logo

YEDİTEPE PEDİATRİK KÖK HÜCRE NAKİL MERKEZİ AÇILDI

YEDİTEPE PEDİATRİK KÖK HÜCRE NAKİL MERKEZİ AÇILDI

atasehir_yeditepe_kok_hucreProf. Dr. Buket Erer Del Castello sorumluluğunda çalışmaların yürütülecek Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nin Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi hizmete açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bir yıl önce kemik iliği nakli yaptığı 10 yaşındaki Emre Çakmak ve ailesiyle birlikte basın toplantısı yapan Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Buket Erer Del Castello, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi’nin açılışı ile birlikte Emre’nin tedavisinde mutlu sona ulaşıldığını müjdeledi.

atasehir_yeditepe_kok_hucre_nakil (15)

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE PEDİATRİK KÖK HÜCRE NAKİL MERKEZİ

Prof. Dr. Buket Erer Del Castello sorumluluğundaki Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nin Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi hizmete açıldı.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Buket Erer Del Castello basın mensuplarına, yeni açılan ve sorumlusu olduğu ünite ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Buket Erer Del Castello açıklamasında, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nin daha önce erişkinlerde kök hücre nakli yapan bir hastane olduğunu ancak çocuklarda kök hücre naklinin kendisi ve ekibiyle başladığını ifade ederek, merkezde ikinci hekimin de Pediatrik Onkolog Doç. Dr. Sema Yılmaz olduğunu belirtti.

atasehir_yeditepe_kok_hucre_nakil (1)

atasehir_yeditepe_kok_hucre-1

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ PEDİATRİK KEMİK İLİĞİ MERKEZİ AÇILDI

atasehir_yeditepe_faruk_yenicelikYeni acılan “Pediatrik Kemik Nakil Merkezi ” hakkında basın mensuplarına bilgi veren Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Hastane Başhekimi Doc. Dr. Faruk Yencilek, ülkemizde Lösemili çocuklarımızı tedavi eden çok iyi yetişmiş pediatrik hematolog ye onkologların olduğunu belirterek, “Hastalarımıza tüm gelişmiş ülkelerde uygulanan tedavi protokollerinin aynısı uygulanıyor. Kök hücre nakli ihtiyacı olan lösemi hastası çocuklarımız, bu tedaviyi ülkemizde artik Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nin deneyimli ekip ve merkezinde alabilecekler” dedi ve ülkemizde gecen sene 3000’i aşan hastaya kök hücre nakil yapıldığının bilgisini verdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen tüm denetimlerden başarıyla geçerek ruhsatını alan Yeditepe Üniversitesi Hastanesi “Pediatrik Kemik İliği Nakil Merkezi ” , Türkiye’de az sayıda olan kemik iliği nakil merkezlerinden biri oldu.

Bu yeni birim Pediatrik Hematolog olan Prof. Dr. Buket Erer Del Castello’nun sorumlu hekimliğinde hizmet verirken, birimde ayrıca Pediatrik Onkolog olan Doc. Dr. Serra Yılmaz da görev alıyor.

İTALYA’DA KÖK HÜCRE NAKLİ EĞİTİMİ ALDI

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Buket Erer Del Castello, 1990’dan 2005’e kadar İtalya’da kök hücre nakli eğitimi aldığını ve nakil yaptığını, daha sonra Türkiye’ye dönerek çalışmalarını sürdürdüğünü, son olarak Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde açılan ünitede ekibi ile birlikte çalışacağı Doç. Dr. Sema Yılmaz’ın da kök hücre naklinde deneyimli olduğunu belirtti.

atasehir_yeditepe_kok_hucre_nakil (33)

KÖK HÜCRE KEMİK İLİĞİ VE KAN HASTALIKLARI TEDAVİ YÖNTEMİ

Kök hücre naklinin kan hastalıklarında etkili bir tedavi yöntemi olduğuna dikkat çeken Del Castello; “Kök hücre nakli özellikle kemik iliği ve kan hastalıklarının bir tedavi yöntemidir. Çok ciddi bir tedavi yöntemidir. Hangi hastaları kapsıyor? Aslında çok geniş bir yelpaze ancak biz öncelikle halk arasında kan kanseri diye bilinen lösemi gibi hastalıklar ve diğer talasemi ya da Akdeniz anemisi gibi Akdeniz ülkelerinde ve bizde çok yaygın olan hemoglobin bozukluğu olan hastaların kesin tedavisi olan kök hücre nakliyle uğraşıyoruz.  Bu merkezde özellikle bu hastaları tedavi edeceğiz. Yani kan kanseri, kan hastalıkları ya da diğer tümör gibi hastalıklara kök hücre nakli yapacağız” dedi.

50 BİN OLAN DONÖR 1 MİLYONA ÇIKACAK

Türkiye’deki donör bankasında şu anda 50 bin civarında donör bulunduğunu Kızılay’ın katkısı ile oluşturulan TÜRKÖK sistemiyle bu sayının kısa sürede önemli miktarda artış kaydedileceğinin altını çizen Prof. Dr. Buket Erer Del Castello, 1 milyona çıkması beklenen donör sayısı kadar; bilinçli ve sağlıklı olmalarının da önemine dikkat çekti.

Lösemi Haftası nedeniyle de küçük yaşta lösemi hastalığına yakalanmış ve bir yıl önce kemik iliği nakli yapılarak sağlığına kavuşan Emre Çakmak ve ailesini de toplantıya davet ettiklerini vurgulayan Castello, kendisine başvuran 10 yaşındaki Emre’nin donörünün ablası Gamze Çakmak olduğunu, olmasının doku tipi uyduğu için ablasından nakli gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

atasehir_yeditepe_kok_hucre_nakil (2)

GENÇ HASTA VE DONÖR TEDAVİDE BAŞARIYI ARTIRIYOR

Hasta ve donörün genç olmasının tedavideki başarı şansını artırdığını kaydeden Buket Erer Del Castello, kemik iliği ya da kök hücre naklinin zor ve zahmetli bir tedavi sürecinin olduğunu vurgulayarak, nakil yapıldıktan sonra hasta iyileşse dahi takip ettiklerini, normal hayata döndürmek için çalıştıklarını belirtti.

NAKİL TEDAVİ EVRESİNDE “0”, ÖNCESİ “-“, “+” SONRASI VAR

“Kemik İliği” tedavisinin sadece nakilden ibaret olmadığını, nakili anını “0” olarak aldıklarını öncesini ve sonrası “-“ ile “+” şeklinde evreleyerek takip ettiklerini, nakil öncesi ve sonrası baskılanan inmün sistemi nedeni ile hastaların yakından takip edilmesi gerektiğini kaydetti.

atasehir_yeditepe_kok_hucre_nakil (35)

“ÇOK KÖTÜYDÜM, GÜN GEÇTİKÇE DAHA İYİ OLUYORUM”

Nakil öncesi çok kötü olduğunu vurgulayan kemik iliği nakli ile kök hücre tedavisi olan Emre Çakmak “Önce çok kötüydüm. Nakil sonrası şimdi çok iyiyim. Gün geçtikçe daha iyi oluyorum. Doktoruma teşekkür ederim” tedaviyi yapan doktor ve ekibine teşekkür etti.

bir yıl önce kemik iliği nakli olan Emre’nin annesi Reyhan Çakmak ve babası, oğlunun sağlığına kavuştuğunu, çok mutlu olduğunu söylerlerken, donör abla Gamze Çakmak da kardeşinin sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

atasehir_yeditepe_kok_hucre-2

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ HAKKINDA: 

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, üstün teknolojisi ve tamamıyla akıllı sistemlerle donatılmış altyapısıyla, 26 Ağustos 2005 tarihinden itibaren hizmet vermektedir. Ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya sahip, profesör ve doçent ağırlıklı hekimlerden oluşan kadrosu ile yeni ye başarılı hekimler yetirmek üzere önemli çalışmalar yapmaktadır. Bağdat Caddesi Polikliniği, Balmumcu’daki Göz Merkezi Koşuyolu’ndaki Genetik Tanı Merkezi ile hizmetlerini genişleten Yeditepe Üniversitesi Hastanesi; tıp dünyasında  pek çok ilke imza atmış ve atmaya devam etmektedir. Dünyanın en seçkin sağlık kurumlanma verilen kalite belgeleriyle dünya standartlarında hizmet verdiği tescillenen Yeditepe Üniversitesi Hastanesi ye Kurumlan, öncülük ve liderlik ilkelerinden hareketle yarınlara daha büyük başarılarla yürümenin kararlılığını taşımaktadır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ