logo

YEDPA Ticaret Merkezi Olağan Genel Kurulu Yapıldı

YEDPA Ticaret Merkezi Olağan Genel Kurulu Yapıldı

1986 yılında kurulan bölgenin kapalı ticaret merkezi YEDPA (S.S. İstanbul Oto yedek Parçaları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi) 2021 olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

1986 yılında kurulan, tamamlandığında Ortadoğu ve Balkanların en büyük kapalı ticaret merkezi olan YEDPA Ticaret Merkezi (YEDPA  S.S. İstanbul Oto yedek Parçaları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi) 2021 olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

YEDPA Ticaret Merkezinde gerçekleştirilen YEDPA  S.S. İstanbul Oto yedek Parçaları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi) 2021 olağan genel kuruluna mevcut başkan Salih Sami Atılgan başkanlığında YEDPA Yönetim Kurulu Başkanlığı ve yönetim kurulu kararı çıktı.

“ BATTAL İLGEZDİ’DEN TAPU MÜJDESİ”

YEDPA Ticaret Merkezi Genel kurulunda konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kasım ayında tapuları vereceklerinin müjdesini verdi.

YEDPA Ticaret Merkezi Olağan Genel Kurul toplantısı, YEDPA H Caddesi açık sergi alanında gerçekleşti. Toplantıya Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık kayhan ve Deniz Kutlu, ATABEL Yöneti Kurulu Üyesi Sadi Özata, Ataşehir Belediyesi Encümen Üyesi ve İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul, İMES ve DES Sanayi Siteleri başkanları, Yeniçamlıca Muhtarı Hasan Özdemir, Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Özcan Karaca, STK temsilcileri ile YEDPA esnafı katıldı.

Prof. Emre Aysu’nun oybirliği ile divan başkanlığına seçildiği genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

YEDPA Ticaret Merkezi tanıtımı ile ilgili animasyon gösterisinden sonra konuşan YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Atılgan, YEDPA’nın kuruluşundan bugüne çalışmalarıyla ilgili genel kurulu bilgilendirdi.

YEDPA GES PROJESİ FAALİYETE BAŞLADI

Atılgan, YEDPA olarak, Türkiye ile örnek teşkil edebilecek öncü bir projeyi daha hayata geçirdiklerini belirterek, sosyal sorumluluk ve çevre bilinci ile yenilenebilir enerji alanında hayata geçirecekleri güneş enerjisi santrali projesi ile ticaret merkezinin ortak kullanım alanlarının enerji ihtiyacının tamamını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Sami Atılgan konuşmasında: “Ticaret merkezimiz ortak alanlarında kullanılan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde bir solar firması ile sözleşme yapılarak YEDPA binasının çatılarında Güneş Enerji sistemi kurulum çalışmaları başlatılmış. Şubat 2021 tarihinde EnerjiSa üzerinden yapılan müracaat aylık komisyon toplantılarında değerlendirilerek Öncelikle, ön kabul onayı ve sonrasında ise teknik değerlendirme olumlu raporları alınmıştır.2021 Haziran ayı içerisinde ise teknik değerlendirme olumlu raporları alınmıştır.  2022 yılı itibari ile GES projesi sistemin faaliyete geçmiştir” ifadelerine yer verdi.

“YEDPA ESNAFI ADINA TEŞEKKÜR ETTİ”

Atılgan konuşmasının sonunda, bölgenin tapu ve mülkiyet sorunlarıyla ilgili özverili çalışmalar yürüten ve her konuda kendilerine yardımcı ve destek olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Yardımcısı Sadık Kayhan’a YEDPA esnafı adına teşekkür etti.

“BATTAL İLGEZDİDEN MÜJDE: KASIM AYINDA TAPULARI VERİYORUZ”

YEDPA Başkanı Sami Atılgan’ın konuşmasından sonra Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi genel kurulu selamlayarak yaptığı konuşmasında; “ 36 senedir sorunları çözülemeyen bir YEDPA. Ogün doğan çocuk bugün 36 yaşında, 50 yaşında olan bir kişi bugün 86 yaşında ve hala çözülemeyen bir sorun. Bu sorunun çözüm noktasında YEDPA başkan ve yöneticilerine gösterdikleri özverili çalışma ve katkılarından dolayı huzurlarınızda kendilerine teşekkür ederim. Katkı vermeselerdi bugün burada bu konuyu konuşamazdık. Geçmişi deşmeye gerek yok ama zamanında Ümraniye Belediyesi isteseydi bu sorun 20 yıl öncesinden çözülürdü. Bu bölgenin mülkiyet sorunu ile ilgili çok dosya var elimizde. Zamanın Büyükşehir’e verin yetkiyi bu sorunu çözeyim dedim. Maalesef olmadı ama bugün çalışmalarda belli bir noktaya geldik. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum. Çünkü bize çözüm için belge verdiler ve yetkiyi Ataşehir Belediyesine devrettiler. Burada kök tapu ile ilgili çalışmalarımızı bitirdik. Askıya astık. Kısmet olursa haziran ayında Encümenden geçirerek Büyükşehir Belediyesine gönderiyorum. Kasım ayında da herkesin tapusunu veriyoruz. Buradan Başkan Sami Atılgan’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Onların desteğini almasaydık bu sorunu çözemezdik” diye konuştu.

“KATKILARINDAN DOLAYI TÜM SİYASİ PARTİLERİN GRUP BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR EDERİM”

İlgezdi; “Ataşehir ’in 6 mahallesine ait imar planların bir bölümü çıktı. Planların çıkmasında yardımcı olan Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan AK Parti, CHP ve diğer siyasi partilerin grup başkanlarına teşekkür ediyorum. Âşık Veysel, Mustafa Kemal ve İçerenköy’ün plan sorunları çözüldü. Sırada Ferhatpaşa ve Yeni Çamlıca mahalleleri var. Ferhatpaşa için Büyükşehir ile birlikte ortak plan çalışması yapıyoruz.  Bütün siyasi partilerle birlikte ortak anlayışla bu mahallelerin sorunlarını da çözeceğiz diyerek genel kurulun hayırlı olmasını ve sorunların bir an önce çözülmesini temenni ediyor şahsım ve arkadaşlarım adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Battal İlgezdi başkanın konuşmasının ardından YEDPA sorunları ile ilgili özverili çalışmalarından dolayı YEDPA Başkanı Salih Sami Atılgan tarafından kendisine plaket takdim edildi.

Protokol konuşmalarının sonunda tek liste ile seçime giren mevcut başkan Salih Sami Atılgan yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

YENİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ