logo

YENİ FİKİRTEPE’NİN SEMBOLÜ ‘YAŞAYAN ŞEHİR’ BROOKLYN PARK

YENİ FİKİRTEPE’NİN SEMBOLÜ ‘YAŞAYAN ŞEHİR’ BROOKLYN PARK

brokliynYeni Fikirtepe’de yapı adalarının avlulu şekilde planlanması sayesinde yaşayanlar, hem ana cadde ile iletişim halinde olacak, hem de kendi içerisinde korumalı olacaktır.

Brooklyn Park projesi İstanbul’da mimari olarak bir ilke imza atıyor. Projenin ortasındaki yarım ay şeklindeki avlu, mağazaları ve kafeleriyle çevresi ile içiçe tasarlanmıştır. Projeden içeri girdikten sonra ise güvenlikli bir alan olan üst platformda sosyal alanlar, parklar ve havuzlar yer almaktadır.

Istanbul’un şehir planlı en büyük semti olan Yeni Fikirtepe’de ise cömert bir şekilde yapılan otopark yapıları ile otopark sorunu çözülürken, Ayrıca, Bağdat caddesi gibi yürüyerek alışveriş imkanıda bulunacaktır.

MODERN ŞEHİR PLANI

Yeni Fikirtepe’nin şehir planı yapılırken sadece duvarlar ile çevrili bir lüks semti olmak yerine çevresi ile bütünleşerek yaşayan bir şehir olacak şekilde planlamıştır. Hemen 5 dakika mesafede, Sahil yolu, Kadıköy  çarşısı, Bağdat caddesi, Kalamış Marina ve Fenerbahçe Parkı gibi şehrin en önemli cazibe merkezleri çevresinde yer almaktadır.

MÜKEMMEL ULAŞIM BAĞLANTILARI

Yeni Fikirtepe E5 VE TEM otobanlarının hemen yanında, iki adet Metro İstasyonu, Metrobüs ve Marmaray bağlantısı ve 2016 yılında açılacak olan Avrasya Oto Tünelinin hemen girişinde bulunmaktadır. İstanbul şehrinin iki ucu ve tarihi yarımada arasında en kolay ulaşım bağlantısı olan bir konuma sahiptir.

Yeni Fikirtepe toplam 1.3 milyon metre kare arazi üzerine kuruluyor. Bina yükseklikleri 80 metre ile sınırlanmış durumda. Binaların oturum alanı ise sadece yüzde 15’e geliyor. Yeni Fikirtepe’nin yüzde 25’i yeşil alanlara ayrılmış. Yeni Fikirtepe 4 milyon metrekare inşaat kapasitesi ile, 140.000 kişinin yaşayacağı, 60.000 kişinin çalışacağı yeşili bol, geniş bulvarları ve yolları ile modern bir kente dönüşecek.

YENİ FİKİRTEPE PARK BULVARI

Şehir planı Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından yaptırılan Yeni Fikirtepe’nin ortasında Barselona’daki Las Rambles ve Berlin’deki Unter den Linden caddelerinden esinlenerek oluşturulan 900 metre uzunluğunda Park Bulvarı yer alacaktır. Bulvarın ortasındaki yeşil alanın iki ucunda simgesel yapılar yer alacaktır.

İSPANYOL MERDİVENLERİ

E5 kenarında bulunan Medeniyet Üniversitesi ve Metro durağı lle bağlantı İspanyol Merdivenleri ile sağlanmaktadır. Yeni Fikirtepe yürüyüş yolları yeşil koridorlar ile desteklenerek keyifli bir şehir hayatı hedeflenmektedir.

TARİHİ YARIMADA İLE İÇİÇE

Adına şiirler yazılan, dünyanın her tarafından yüzyıllardan beri ziyaretçiler çeken tarihi yarımada ile Anadolu yakası artık Marmaray ile bağlanmış durumdadır. Yeni Fikirtpe ile tarihi yarımada arası  raylı sistem ile 10 dakikanın altına düşmüştür. Yeni Fikirtepe’liler hafta sonu tarihi Mısır çarşısına daha kolay gidebilecek, Süleymaniye Camii’nde ibadet edebilecek, misafirlerini Topkapı sarayında gezdirebileceklerdir.

Brooklyn Park projelerine gelen yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Selimoglu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu; yıllardır Anadolu Yakası’nda merkezi lokasyona sahip projelere ciddi bir talep olduğunu, fakat hep şehrin çevresinde projeler yapılabildiğini, ilk defa bu kadar merkezi bir konumda bir projenin yüksek olmayan fiyatlarla satışa sunulduğunu söyledi. Çok ciddi bir talep gördüklerini ekleyen Selimoğlu, kısa bir süre içerisinde lansman sonrası fiyatların artacağını belirtti. Satış fiyatlarının 379.000 TL’den başladığını söyleyen Hızır Selimoğlu, caddenin yeni generasyonu için Yeni Fikirtepe’yi adres gösterdi.

Pana Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, Brooklyn Park projesine girmeden önce farklı konumlarda proje arayışı içine girdiklerini ve merkezi konumu ve potansiyelinden dolayı burayı seçtikleri anlattı. Fikirtepe’nin tarihsel olarak medeniyetlerin beşiği olduğunu, bu projeyi  toplumsal olarak bir görev olarak da gördüklerini söyledi. Tarihi yarımadaya yeni inşa edilen ulaşım altyapısı ile en yakın projelerden birisi olduğunu belirten Kürşat Ufuk; dünyanın farklı yerlerinden de talepler aldıklarını belirtti.

Projemizde sadece bina yok, yaşam var diyen Kürşat Ufuk, deniz havası, deniz kokusu almak istiyorsanız, Bağdat caddesinin tepe noktasında yer alan Brooklyn Park projesine tüm İstanbul’luları davet etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ