logo

Yeni Kurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Atama

Yeni Kurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Atama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre yeni kurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin atandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Resmi Gazete‘nin mükerrer sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre yeni kurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınan kararla Kabinedeki “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” yerine,  “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” ve “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı” adıyla iki bakanlık kuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla Yeni kurulan Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin getirildi.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞININ HİZMET BİRİMLERİ:

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görev ve yetkileri; Merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatından oluşan bakanlığın hizmet birimleri, Çalışma Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, Personel Dairesi Başkanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ile Özel Kalem Müdürlüğü oldu.

VEDAT BİLGİN KİMDİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanan Vedat Bilgin 22 Eylül 1954’te Bayburt’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bayburt’ta tamamlayan Bilgin, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde “Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri” konusunda yüksek lisans çalışmasını, “Türkiye’de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci” adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamlayan Bilgin, York Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Michigan Üniversitesinde “Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları” konulu uluslararası çalışmada yer aldı.

Vedat Bilgin, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde de bulundu.

26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili olan Bilgin, son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütüyordu.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Vedat Bilgin, evli ve iki çocuk babası.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ