logo

Yeni Yılın İlk Meclisinde Yine Emekevler!

Yeni Yılın İlk Meclisinde Yine Emekevler!

Ataşehir Belediye Meclisi, 2014 yılının ilk toplantısını yaptı. Ataşehir Belediye Meclisi 2014 yılı Ocak Ayı ilk oturumunda yine Emekevler konuşuldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Üç üyeli Denetim Kurulu üyelerinin seçimi ile başlayan oturumda CHP’li üyeler Semih Selimoğlu (21 oy), Ali Emrah Büyük (20 oy) ve Ak Partili üye Mahmut Yürük (16 oy) seçildiler.

Ataşehir Belediye Meclisi Ocak ayı ilk turumu görüşmelerinde gündemin ilk 8 maddesin yapılan oylamalarla hukuk, tarife gibi ilgili komisyonlara gönderilmesi kabul edilirken; 9 ve 10. Maddeleri gündemde kalmak kaydı ile ertelenmesi kararlaştırıldı.

Ataşehir Belediye Meclisi görüşmelerinde iç borçlanma yetkisi talebini içeren 8. Madde üzerinde tartışmalar yaşandı. İdari ihtiyaç gereği iç borçlanma yetkisi istediklerini ifade eden CHP Gurup Başkanvekili İlhami Yılmaz’a cevap Ak Parti Gurup Başkanvekili M. Cevat Arzık’tan geldi. Borçlanmanın önemli bir karar olduğunun altını çizen M. Cevat Arzık, borcun bütün Ataşehirlilerin borcu olduğunu ifade etti.

Bağımsız üye Erol dolu ise İlhami Yılmaz’ın Emekevler Projesi’ni önemli proje olarak nitelemesini eleştirerek, yeşil alan olarak düzenlenen yerin kamunun malı olduğunu ve Emekevler Projesi’nin iddia edildiği gibi vatandaşın yararına bir proje olmadığını ifade etti.

Dere yatağındaki 200 gecekondu sahibinin de içinde olduğu 6 yüz gecekondu sahibi vatandaşın ev sahibi yapılacağının altını çizen İlhami Yılmaz, “Emekevler Projesi vatandaşımızın yararına projedir” dedi.

Ataşehir Belediye Meclisi, Ocak Ayı Toplantısı 1. Oturumunu Saadet Partisi Ataşehir İlçe yöneticileri de izledi.

Bütün hafta çalışma kararı alan Ataşehir Belediye Meclisi, Ocak Ayı Toplantısı 1. Oturumunu Çarşamba günü toplanmak üzere kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ