logo

Yenilenen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Açıldı

Yenilenen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Açıldı

1987’de 150 yataklı devlet hastanesi olarak hizmete açılan yetersiz kaldığı için yenilenen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenilenen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

İSTANBUL’UN DEPREME EN HAZIRLIKLI, EN DAYANIKLI TESİSLERİNDEN

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Açılış Töreni’ndeki konuşmasında, hastanenin şehre, ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin İstanbul’a yakışır bir eser olmasının yanı sıra çevreye duyarlı, depreme dayanıklı olmasını istediklerini belirterek, “Hastane bina zemininde bulunan 855 izolatörle İstanbul’un depreme en hazırlıklı, en dayanıklı tesislerinden birisi olmuştur.” dedi.

DÜNYANIN 138 ÜLKESİNE TIBBİ TEÇHİZAT VE MALZEME GÖNDERDİK

Dil, ırk ve bölge ayrımı gözetmeden dünyanın 138 ülkesine tıbbi teçhizat ve malzeme gönderdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya’dan Somali’ye kadar birçok kıtada Türk malı solunum cihazları kullanıldığını belirterek, “Bizim şehir hastanelerimiz, Avrupa’da bir numaradır, dünyada ise sayılıdır. Hamdolsun, biz bu noktaya gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonra ise icraatlarımızla bu hastanelerimiz sağlık turizminde çok ciddi bir çekim alanı oluşturacaktır.” Dedi.

İLERİ TEKNOLOJİYE SAHİP, GÜÇLÜ BİR SAĞLIK TESİSİ

Eski hastanenin depreme dayanıksız olduğunun belirlendiğini anlatan Erdoğan, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi kapsamında eski hastanenin yıkıldığını, yerine ileri teknolojiye sahip, yatak kapasitesi daha yüksek, altyapı bakımından güçlü bir sağlık tesisi inşa etmeye karar verdiklerini kaydetti.

302 BİN METREKARE KAPALI ALANDA 5 BLOK, 1105 YATAK KAPASİTESİ

302 bin metrekare kapalı alana sahip 5 bloktan oluşan, otoparkı, konferans salonu olan hastanenin145’i yoğun bakım olmak üzere 1105 yatak kapasitesine sahip. 618 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirilen hastane bina zemininde bulunan 855 izolatörle İstanbul’un depreme en hazırlıklı, en dayanıklı tesislerinden birisi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ