logo

Yenisahra Derneği Üyelerinden Sadi Özata’yı Ziyaret

Yenisahra Derneği Üyelerinden Sadi Özata’yı Ziyaret

İsa Kırım başkanlığındaki Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığına atanan Sadi Özata’yı ziyaret ettiler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkan yardımcılığına atanan Sadi Özata’yı ziyaret eden Yenisahra Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Kırım ve Yönetim Kurulu üyeleri Özata’ya hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Dernek üyeleri Özata’dan, Yenisahra ve Çevresi İmar Planları ile bilgi aldılar.

İBB’de bekleyen 1/1000 Yenisahra ve Yakın Çevresi Uygulama İmar planının Büyükşehir Belediyesi Meclisinden geçmesin beklendiğni kaydeden Yenisahra Derneği üyeleri, yaptıkları bir dizi ziyaret ve görüşmeler gerçekleştirirken planın çıkması için çaba sarf ediyorlar.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Özata’yı ziyaret eden Yenisahra Derneği Başkanı İsa Kırım ve yönetim kurulu üyeleri, planla ilgili gelişmeyi sorarak, süreç hakkında bilgi aldılar.

Kendisine gelen bilgilere göre 1/000 ölçek Yenisahra ve Yakın Çevresi UİP’nın Mayıs ayında İBB Meclisi’ne gelmesinin beklendiğini kaydeden Sadi Özata; “Yapılan istişarelere bakılırsa Mayıs ayında gelmesini bekliyoruz. Komisyonların değişmesi belki işi biraz yavaşlattı ama komisyonlar oturdu. Komisyona havale edildikten sonra Meclisten geçip bize gelecek.  Tahminim Mayıs sonu bize gelirse, burada bir ay askı süresi var. Aksilikler olmazsa güz döneminde belli adalarda çalışmalar başlayabilir” dedi.

Öte yandan 1/000 ölçek Yenisahra ve Yakın Çevresi UİP’nın akıbetini araştıran Yenisahra Derneği üyelerini Sadi Özata’nın odasında ağırlayan Ataşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Mimar Merdan Özer, dernek yöneticilerine İmarla gelişmeler ve bilgileri paylaşarak; “Yenisahra ve Barbaros mahalleleri ile ilgili beklentilerimiz artık yerine gelecek. Bu konuda umutluyuz. Artık diğer mahallerin planları öne çekmeye çalışıyoruz. İnşallah onlarda da başarılı olacağız. Ataşehir tek bir mahalleyle değil, tüm mahalleleriyle güzel olacak. İçerenköy, Küçükbakkalköy, Kayışdağı ve İnönü mahalleleriyle ilgili olarak bir pozitif yönde elektrik var. Kısa zamanda geleceğini umut ediyorum.  Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerinin planları ile ilgili bir ışık şu an gözükmüyor” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ