logo

Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri’nin İmarı Geçti

Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri’nin İmarı Geçti

İBB Meclisi’nde görüşülen, Ataşehir ilçesinin Yenisahra ve Barabaros Mahallelerinin imar planları onaylanarak geçti. Plan askı ve itiraz sürecinden sonra kesinleşecek.
atasehir-imar-cikti

Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri’nin İmarı, İBB Meclisi’nden ’Geçti

Recep KENAN / Ataşehirweb.com

Bugün, hafta başından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülen, Ataşehir’in Yenisahra ve Barabaros Mahallelerinin imar planları onaylandı. Planlar askı ve itiraz sürecinden sonra yürürlüğe girecek.

Uzun süredir imar bekleyen Ataşehir İlçesi’nin İ.B.B. görüşülüp geçen, Yenisahra ve Barabaros Mahallelerinin imar planları ile onaylanmaya başladı. İlk etapta görüşülen Yenisahra ve Barbaros Mahallerinin 1/5000’lik imar planları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugünkü oturumunda onaylandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülüp onaylanan Ataşehir İlçesi’nin Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planları askı ve itiraz süresi sonrası kesinleşerek yürürlüğe girecek.

İBB meclisi’nin onayladığı, Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar Planlarına göre; birleşince artarak, 3000 metrekare adada 2.5 emsale ulaşıyor, İmar adalarında 2000 metrekareye yaklaşan değerlerde, yine 2.5 emsali koruyan plan, imar transferi ile yol, yeşil alan gibi parsellerde hak kayıplarını ve mağduriyetleri engellemeyi ön görüyor.

Paylaşın:
Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ