logo

Yenisahra’da Riskli Raporu Olan Yapıların Yıkımına Başlandı

Yenisahra’da Riskli Raporu Olan Yapıların Yıkımına Başlandı

Ataşehir ilçesi Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında 2015 yılında karot alınarak riskli ve oturulamaz raporu bulunan binaların yıkımına başlandı.

Ataşehir’de Yenisahra-Barbaros Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm çalışması kapsamında 2015 yılında karot alınarak riskli ve oturulamaz raporu bulunan 120 binanın tahliye süreci yıl sonunda hızlandırılmıştı.

Yenisahra Mahallesi’nde DKY İnşaat 2015 yılında anlaşma yaptığı alanda 86 binada karot çalışması yaptırmış ve alınan karot incelemesi sonrasında binalara riskli ve oturulamaz raporu verilmişti.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik dalgalanmalar nedeniyle birçok inşaat firması iflas ederken, Ataşehir’in Yenisahra ve Barbaros mahallerinde hak sahipleriyle sözleşme imzalayan firmalar sürecin belirsizliği nedeniyle inşaat çalışmalarına başlayamamıştı.

2020 Yılının son aylarında Yenisahra – Barbaros Mahalleleri’nde başta DKY olmak üzere diğer inşaat firmalarının 2015 yılında karot aldırdığı 120’ye yakın binada riskli ve oturulamaz raporu olması nedeniyle Ataşehir Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda tahliye yazıları bina sahiplerine tebliğ edilmişti.

Tebliğ tarihinden sonra DKY İnşaat’ın sözleşme alanında bulunan Yenisahra Mahallesi’nde 86 konuttan 35 tanesinde oturan hak sahipleri ile Barbaros Mahallesi’nde Bir Yapı’nın sözleşme alanında olan 12 konuttaki hak sahiplerinin tahliyelerini gerçekleştirmişti.

DKY İnşaat Yenisahra Mahallesi’nde proje alanlarında bulunan ve tahliye edilen binaların yıkımı için kademeli olarak Ataşehir Belediyesi’nden yıkım ruhsatı aldığı öğrenildi. DKY İnşaat tarafından ilk etapta Yenisahra Mahallesi’nde sözleşme alanındaki 9 binanın yıkımı gerçekleştiriliyor. Diğer binaların yıkımının önümüzdeki aylarda tamamlayacağı kaydediliyor.

Kaynak: Atasehirweb

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ