logo

Yenisahra’nın Fikirtepe Olmasına İzin Vermeyeceğiz

Yenisahra’nın Fikirtepe Olmasına İzin Vermeyeceğiz

battal_yenisahraAtaşehir Belediye Meclisi toplantısında İsmail Levent’e verdiği yanıtta Yenisahra’ nın Fikirtepe gibi olmasına izin vermeyeceklerini, mülk sahiplerinden yana olduklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Mart ayı toplantısında gündem dışı söz alarak Yenisahra Mahallesi’ndeki müteahhit firmaların çalışmalarından vatandaşın rahatsız olduğunu dile getiren Ak Partili Meclis Üyesi İsmail Levent, bu konuda gerekenin yapılmasını talep etti.

Yenisahra planının ve bölgenin Mustafa Cevat Arzık ve İmar Komisyonu üyeleri tarafından takip edildiğini söyleyen Battal İlgezdi, bölgenin Fikirtepe gibi olmamasına izin vermeyeceklerini söyledi.

20 gün önce Bakanla görüştüğünü, çalışmaların devam ettiğini söyleyen Battal İlgezdi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgenin plan çalışmasının tamamlanmasını beklediklerini, aksi halde İmar banksı ile yaptıkları protokolü işleme koyacaklarını ifade etti.

“İller Bankası Protokolünü Sizlere de Verdim”

Yenisahra, Barbaros planlarını Mustafa Cevat ARZIK ve diğer İmar Komisyonu üyeleri tarafından takip edildiğini vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İller Bankası ile yaptıkları toplantıyı hatırlatarak verdiği yanıtta özetle şunları söyledi;

İller Bankası Genel Müdürü ve yetkilileriyle bundan 5 ay önce toplantı yapmıştık.  Bildiğiniz gibi imzalamadan önce protokolün bir metnini size verdim.

“Biz Vatandaşın Yanındayız”

Ama o baskıyı asla kimseyi asla mazur bırakmayız herkes önce bunu bilsin. Önce biz orada vatandaşın yanındayız. Belki birileri satıp kullanmış olabilirler. Hiç önemli değil biz buna fırsat vermeyiz. Sayın Bakanla 20 gün önce görüştüm. İşlemler devam ediyor. Büyükşehir’de planlar gerçekten bizim istediğimiz şekilde o doğrultuda çıkarsa zaten bir sorun yok.

“Kaygımız Burasının Fikirtepe Gibi Olması”

Ama en büyük kaygımız burasının Fikirtepe gibi olması… Bildiğiniz gibi Fikirtepe halen 5 yıla yaklaşıyor çözülmedi. İller Bankası ile niye protokol yaptık? İller Bankası protokol yapmamızın gerekçesi olay sağlıklı olsun diye.

“ Büyükşehir planları yaparsa Protokolü Askıya Alırız”

Sonuçta Büyükşehir planları yaparsa bizim için hiçbir sorun yok. O zaman İller Bankası ile yaptığımız protokolü biz askıya alırız. Yolumuza devam ederiz. Bu anlamda bir yanlış anlaşılma var galiba, öyle zannediyorum. Bizden kaynaklanan bir şey yok. Çünkü biz taraf değiliz orada. Biz kime tarafız orada olan mülkiyet sahibi olan insanlara tarafız. Herkes bunu böyle bilsin…

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ