logo

Yıl Başında 4 Gün Kesintisiz Kısıtlama Uygulanacak

Yıl Başında 4 Gün Kesintisiz Kısıtlama Uygulanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplanan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada yıl başında kesintisiz kısıtlama uygulanacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında alınan kararlar ve tedbirler ile ilgili açıklamalar yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

MİLLİ UZAY PROGRAMIMIZIN SUNUMUNU DİNLEDİK

Kabine toplantısında Milli Uzay Programımı sunumu gerçekleştirildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sunumla ilgili “Bugünkü kabinemizde Milli Uzay Programımızın sunumunu dinledik. Ülkemizin bayrağını uzayda çok daha güçlü şekilde dalgalandıracağımız günler çok yakındır.”  İfadelerine yer verdi.

YILBAŞINDA KESİNTİSİZ KISTLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanarak gündemi görüşen Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl başında sokağa çıkma sınırlamasının 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00’den 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00’e kadar kesintisiz uygulanacağını duyurdu.

KİRALAMA KDV VE STOPAJ UYGULAMASI UZATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında  “Yüzde 18’den yüzde 8’e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran’a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar yüzde 20’den 10’a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran’a kadar uzatıyoruz.” Dedi.

31 ARALIK’TAN 4 OCAK SAAT 05.00’E KADAR KESİNTİSİZ KISITLAMA

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sokağa çıkma sınırlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00’den 4 Ocak saat 05.00’e kadar kesintisiz uygulanacaktır.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında açıklamalardan satır başları:

BELEDİYE TAŞINMAZLARINA, İRTİFAK HAKKI İNDİRİM VEYA ERTELEME İMKANI

“Belediyelere mülkiyet veya tasarruflarında bulunan taşınmazların, irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımından kaynaklanan bedellere indirim veya erteleme kararı alabilme imkanı sağladık.”

HAZİNEDEKİ TURİZM TESİSLERİNİN KİRA VE KULLANMA İZNİNE 1 YIL ERTELEME

“Hazine taşınmazları üzerindeki turizm tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme sürelerini başvuru şartı aramaksızın 1 yıl süreyle erteliyoruz.”

ESNAFA ÜÇ AY SÜREYLE 750 İLE 500 LİRA KİRA DESTEĞİ

“İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız.”

3 AY SÜREYLE AYDA 1000 LİRA DESTEK

“Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan kesime, 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız. Ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık desteği esnafımızın hizmetine sunmuş oluyoruz.”

HİBE DESTEK ÖDEMESİNDEN KİMLERİN YARARLANACAK?

“Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Böylece ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık bir desteği esnafımızın hizmetine sunmuş oluyoruz.”

KDV İNDİRİMLERİ SÜRELERİ DE 1 HAZİRAN’A UZATILDI

“Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin sürelerinde de 1 Haziran’a kadar uzatıma gittik.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ