logo

Yılmaz, ‘Kadınlarımız Hayata Katabilmek İçin Çalışıyoruz’

Yılmaz, ‘Kadınlarımız Hayata Katabilmek İçin Çalışıyoruz’

Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Kadınları hayata katmaya çalıştıklarını, sosyal hayatın içindeki kadının, kendi varlığının farkına varacağını ve güçleneceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” kapsamında düzenlenen “Uçurtmayı Vurmasınlar” film gösteriminin öncesi film ekibi ile gerçekleştirilen söyleşi öncesinde konuşan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, “Sosyal hayatın içinde olan kadın, kendi varlığının farkına varacak, özgürleşecek ve güçlenecektir. Toplumda hak ettiği noktaya daha yaklaşacaktır. Kadına şiddetin olmadığı, anaların ağlamadığı, kadınların daha güçlü ve erklerle eşit haklara sahip olduğu güzel bir dünya dileğiyle, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü kutluyorum” dedi.

AMERİKA TEKSTİL İŞÇİLERİ KADIN MÜCADELESİNİN SEMBOLÜ OLDU

8 Mart’ın dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Kadınlar Günü” olarak kutlandığının altını çizen Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami yılmaz, kadınlarımızın bir gün değil, senenin her günü hatırlanması gereğine inana bir belediye olarak çalıştıklarının ve çalışmaya devam edeceklerinin altını çizerek, “Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak için verdiği mücadelenin temsili başlangıcının 8 Mart 1857 tarihi olduğunu biliyoruz. Bu tarihte Amerika’nın New York şehrinde yüzlerce tekstil işçisinin düşük ücretleri, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla, direnişler gerçekleştirmişler. Bu direnişler sırasında yüzlerce kadın işçi hayatını kaybetmiş ve bu mücadelenin simgesi olmuştur.

KADIN HAKLARI İSTENİLEN SEVİYEYE ULAŞMAMIŞTIR

Bu günün “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak ülkemizde de kutlamaya başlandığını ifade eden İlhami Yılmaz, günümüzdeki kadın hakları mücadelesinin başlangıcındaki 8 Mart’ın önemine işaret ederek, “Bu gün bir çok gelişmiş ülkede kadın haklarında önemli gelişmeler kaydedilmiş olsa da, ülkemizde ve gelişmekte olan ülkelerde ne yazık ki, kadın hakları istenilen seviyeye ulaşmamıştır” dedi.

KADINLARA ERKELERE ORANLA YÜZDE 25 İLE 50 DAHA AZ ÜCRET

Yılmaz, “Dünya geneline baktığımızda, kadın haklarında bazı iyileştirmeler olsa dahi, bu iyileştirmelerin gerçeği değiştirmeye yetmediğini düşünmekteyiz. Dünyadaki fakir insanların büyük bir çoğunluğu kadın… Eğitim almamış insanların büyük bir bölümü, ülkemizde olduğu gibi kadın. Kadınlar, ülkemizde erkelere oranla yüzde 25 ile 50 arasında daha az ücretle çalıştırmaktayız” diye konuştu.

KADINLARIMIZ HAYATA KATABİLMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

İlhami Yılmaz tüm kadınların “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü kutladığı konuşmasını, “Kadınların kazanılmış haklarının ellerinden alındığı, kadına yönelik şiddetin inanılmaz boyutlara ulaştığı bir dünyada yaşıyoruz. Bu tabloyu değiştirmek için topumun her kesimine büyük görevler düşüyor. Biz de sosyal demokrat belediyecilik anlayışı içerisinde ilçemizde yaşayan kadınlarımıza kurslar düzenliyoruz. Kendi işlerini kurmalarına yardımcı oluyoruz. Kadınlarımız hayata daha fazla katabilmek için gereken çalışmaları yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki; sosyal hayatın içinde olan kadın, kendi varlığının farkına varacak, özgürleşecek ve güçlenecektir. Toplumda hak ettiği noktaya daha yaklaşacaktır. Kadına şiddetin olmadığı, anaların ağlamadığı, kadınların daha güçlü ve erklerle eşit haklara sahip olduğu güzel bir dünya dileğiyle, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü kutluyorum” ifadeleri ile tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ