logo

YÖK Sanal Fuarında Yıldız Teknik Üniversitesine Büyük İlgi

YÖK Sanal Fuarında Yıldız Teknik Üniversitesine Büyük İlgi

“Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarında” standı en çok ziyaret edilen üniversitelerden olan Yıldız Teknik Üniversitesi, Davutpaşa’da yüz yüze tanıtım günleri de büyük ilgi gördü.

Ülkemizin köklü üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi, dört gün süren ‘Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarında’ standı en çok ziyaret edilen üniversitelerden biri oldu.

Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlenen yüz yüze tanıtım günleri de büyük ilgi gördü.

GELECEĞİN “YILDIZ”LARI OKULLARINI KEŞFETTİ

Yükseköğretim Kurulu‘nca (YÖK) üniversitelerin ve programların tanıtılması için 3-7 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2021”, öğrenci ve velilerin yoğun ilgisini çekti. 11 fakülte, 2 enstitü, meslek yüksekokulu ve yabancı diller yüksekokulunda eğitim veren Yıldız Teknik Üniversitesi, sanal fuarın en çok ziyaret edilen üniversitelerinden biri oldu. Pek çok öğrenci de Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsünde 7-10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen tanıtım günlerinde okulu ziyaret ederek bilgi aldı.

SANAL FUAR ADAYLARA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLADI

YÖK tarafından Kovid-19 salgınında adayların üniversiteler hakkında sağlıklı ortamda bilgi almalarını sağlamak amacıyla ilki geçen yıl hayata geçirilen sanal fuara bu yıl 181 üniversite katıldı.

110 yıllık köklü tarihi ve geleneğiyle bir ekol olan, ülkemizdeki öncü Ar-Ge üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi, sanal fuarın ilgi çeken okullarından biri oldu. Aday öğrencilerin, üniversite, bölümler, konaklama, burs imkânları, sosyal ve kültürel faaliyetlerle ilgili merak ettikleri tüm sorular yetkililerin katılımıyla canlı sohbet ortamında yanıtlandı. Çevrimiçi toplantılara 90 YTÜ öğretim elemanı katılım sağlayarak aday öğrencileri 41bölüm ve 3 birimle ilgili olarak doğrudan bilgilendirdi.

Öğrenciler en çok ERASMUS ve Koop programları hakkında sorularını iletirken, YTÜ Yıldız Teknopark olanakları ilgi çeken konuların başında geldi. Hemen her alana yönelik öğrenci kulüpleri, sürdürülebilir kampüs ve girişimcilikle ilgili YTÜ projeleri de aday öğrencilere detaylı olarak anlatıldı.

YÖK’ün koordinesinde, 181 yükseköğretim kurumunun katılımıyla düzenlenen sanal fuar, 27 bin 288 kayıtlı kişi tarafından yaklaşık 131 bin 327 kez ziyaret edildi. 501 bin 131 sayfa ziyaretinin gerçekleştirilirken yaklaşık 100 bin 245 stant ziyareti yapıldı.

PEK ÇOK ADAYKAMPÜSÜ ZİYARET ETTİ

YÖK Sanal Fuarının yanı sıra Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsünde bulunan Tarihi Hamamda, 7-10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen yüz yüze tanıtımlara da aday öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Dört günde 1720 aday öğrenci okulu ziyaret ederek bölümler, programlar, burslar, yurt olanakları, kampüs hayatı ve Yıldız Teknoparka ilişkin bilgi aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi, adayları en doğru şekilde bilgilendirmek amacıyla sosyal medya hesaplarında da “Sen de bir Yıldız ol” çağrısıyla hazırlanan tanıtım filmlerini paylaştı.

REKTÖR YILMAZ: OKULU TERCİH ÖNCESİ TANIMAK ÇOK ÖNEMLİ

Adayların tercih yapmadan önce okulları ve olanaklarını incelemelerinin ve kararlarını buna göre vermelerinin çok değerli olduğuna işaret eden Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Öğrencilerimize sadece branşlarıyla ilgili bir eğitimden ziyade onları hayata hazırlayacak, vizyon kazandıracak olanakları sunmak için çabalıyoruz. Üniversitede okumak demek sadece dersleri iyi öğrenmek demek değil. Dünya değişiyor, yaşam ve ihtiyaçlar değişiyor, biz de tüm üniversite olarak kendimizi geliştirerek, yeni öğrencilerimizi bu değişen hayata en iyi şekilde hazırlamak için çalışıyoruz. Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biriyiz. Yaklaşık 35 bin öğrencimiz var ve her yıl yaklaşık 3 bin “Yıldız”ı mezun ediyoruz. Okulumuzu tercih ederek yeni “Yıldız”lı olacak öğrencilerime şimdiden “hoşgeldiniz” diyorum.” şeklinde konuştu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ