logo

YSK, Ak Parti Reklamının Yayınını Durdurdu

YSK, Ak Parti Reklamının Yayınını Durdurdu

ak parti_bayrakli reklam_yasakYüksek Seçim Kurulu, oy birliği ile aldığı kararla Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Türk bayrağının yer aldığı yerel seçim reklamının durdurulmasına karar verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yüksek Seçim Kurulu’na AK Parti’nin bayraklı reklamı ile ilgili şikayet başvurusu yapıldı. Gelen başvuruyu değerlendirmek üzere toplanan YSK, AK Parti’nin bayraklı reklamının yayının durdurulmasına, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu’nda Türk bayrağının propaganda için kullanılmasını yasaklayan maddesi gereğince oy birliği ile karar verdi.

Karar üzerine YSK tarafından; oy birliği ile alınan kararın uygulanması için Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) yazı yazılmasına karar verildi.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu’nun 58. maddesinde Türk bayrağının propaganda için kullanımı yasaklanıyor. “Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbualar üzerinde, Türk bayrağı, dini ibareler bulundurulması yasaktır” diyen Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu’nun 58. maddesi gereğince bayrak ve dini semboller seçim propagandasında kullanılamıyor.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ