logo

Yurdışı Eğitim Kurumları ‘Maarif Vakfı’na Bağlanıyor!..

Yurdışı Eğitim Kurumları ‘Maarif Vakfı’na Bağlanıyor!..

TV programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışındaki eğitim kurumlarının düzenlemesine ilişkin kurulacak vakfın adının “Maarif Vakfı” olacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı daha sonra açıklanacağı belirtilen, aralarında Gülen Cemaati’ne bağlı okulların tasfiyesini amaçlayan, yurt dışındaki eğitim kurumlarının yeniden yapılanmasına ilişkin kurulacak vakfın adını açıkladı.

Bakan Avcı, “Yurt dışındaki okullarla ilgili izlenecek yolun ayrıntıları Bakanlar Kurulu’nda konuşuldu, vakıf statüsünde olacak. Adı “Maarif Vakfı olacak” dedi.

“ANLAMLI BİR İSİMLENDİRME”

Televizyonda katıldığı bir programda soruları yanıtlayan Bakan Avcı bir soruya, yurt dışındaki okullara ilişkin oluşturulacak sistemin ayrıntılarının Bakanlar Kurulu’nda konuşulduğunu söyledi.

Bunun vakıf olarak yapılandırılacağını ifade eden Avcı, şöyle devam etti:
Bütün dünyada faaliyet gösterebilecek bir vakıf statüsünde çalışacak. Dünyanın her yerinde bu vakfın; oranın sosyal, siyasi, hukuki şartlarına uyum gösterebilecek esneklikte, yerel uzantıları da olabilecek bir yapı. Adı “Maarif Vakfı”. Yani maarif bizim kültürümüzde özellikle komşularımızda, Arapça konuşan ülkelerde, yabancılık çekmeyecek bir isimlendirme olduğu için, yine çok kapsayıcı irfana gönderme yapması itibarıyla da bence çok anlamlı olacak bir isimlendirme.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ