logo

‘Yurt Dışına Kas Gücü İhraç Ederdik Artık Beyin Gücü İhraç Ediyoruz’

‘Yurt Dışına Kas Gücü İhraç Ederdik Artık Beyin Gücü İhraç Ediyoruz’

Dijital dönüşümün Türk gençleri için bir fırsat olduğunu vurgulayan uzmanlar, yurt dışına kas gücü ihraç ederken, beyin gücü ihraç edildiğinin altını çiziyor.

“Globalleşme yerini hızla dijital dönüşüme bırakıyor. Dönüşen değil, dönüştüren olmalıyız!”

Yurt Dışına Kas Gücü İhraç Ederdik Artık Beyin Gücü İhraç ediyoruz

Aksigorta Teknoloji ve Operasyonel Mükemmellik Fonksiyonu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Konak, “Global Career Summit 2023”te yaptığı konuşmada globalleşmenin yerini dijital dönüşüme bıraktığını söylerken, özellikle kariyer planı yapan gençlere daha donanımlı, cesur ve çevik olmalarını tavsiye etti.

3İK Marka İletişim Ajansı tarafından düzenlenen “Global Career Summit 2023”, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de 30 Ocak – 1 Şubat arasında gerçekleşiyor. Bankacılık, gıda, hızlı tüketim ürünleri ve teknoloji gibi sektörlerden alanında öncü temsilcilerin öğrencilerle bir araya geldiği ve tecrübe paylaşımının öne çıktığı etkinliğin ikinci günü 10 firmanın sunumları ve networking araları ile gerçekleşti.

Günün en çarpıcı sununmlarından birisini Aksigorta Teknoloji ve Operasyonel Mükemmellik Fonksiyonu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Konak gerçekleştirdi. Sunumunda iş dünyasının hiç olmadığı kadar hızla değiştiğini ve bu değişimin giderek daha da farklılaşacağını söyleyen Kaan Konak, kariyer hedeflerini belirlemek isteyen gençlere sahip oldukları yetenekleri keşfetmeleri, kendilerini yetenekleri doğrultusunda geliştirmeleri ve cesur olmaları tavsiyesinde bulundu. Kaan Konak, “Sanayi devrimiyle başlayan globalleşme yerini önce teknoloji ve enformasyon devrimine şimdi ise dijitalleşmeye bırakmış durumda. Teknoloji hızla gelişirken dünya dönüşüyor. Bizim de buna adapte olmamız ve değişmemiz gerekiyor. Gençlerimizin kendi yeteneklerini keşfetmeleri ve cesur olmaları gerekiyor. Bunu yaparken teknolojiyi de mutlaka hayatlarına adapte etmeleri gerekiyor. Bugün kullandığımız tüm iş süreçleri ve işleyiş modelleri bir süre sonra değişecek, bundan kaçış yok ve önemli olan adapte olabilmek” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz Aksigorta olarak 2016 yılında finans sistemlerinde ilk kez Robot Süreç Otomasyonu’nu gerçekleştiren şirket olduk. Bu robot sistem ilk geldiğinde, bizim işimizi nasıl yapacak diye düşünüyorduk. Bugün 700 çalışanlı şirketimizde 250 kişilik iş gücünü bu robot sistem karşılıyor. Bu sistemler sadece bilgi işlemiyor, karar mekanizmasına da dahil oluyor. Ayrıca inanın ki bizden daha hassas ve doğru hasar rapor kararlarına ulaşabiliyorlar.  Çünkü benim bilgi işleme gücüm 1000 satır iken bu sistemler 10 milyon satır veriye bakıp, hasar karşılaştırması yapıp, açık kaynaklardan veri derleyerek karşılaştırma yaparak karar alabiliyor. Bu teknolojinin ne denli hızla iş hayatımıza girdiğinin sadece bir örneği.”

Kaan Konak yaptığı sunumda sözlerini şöyle noktaladı: “Kariyer adımlarınızı atarken, dijital dönüşümün aynı zamanda Türk gençleri için bir fırsat olduğunu da unutmayın. Önceden yurt dışına kas gücü ihraç ederdik artık beyin gücü ihraç ediyoruz. Teknolojiyi doğru kullanan, çevik kararlar alabilen, donanımlı Türk gençleri bugün dünyanın her yerinde artık iş arayan değil şirketler tarafından aranan birer bireye dönüşüyor.”

Çeviklik Ve Cesaret Kariyer Yolunun Ana Taşları

“Global Career Summit 2023” etkinliğini düzenleyen 3İK Ajans Başkanı Alper Çakıroğlu da etkinliğin 2. günündeki tüm sunumların çeviklik ve cesaret mesajlarını verdiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Gençlerimiz için bu etkinlikteki ana mesajlardan birisi şüphesiz daha esnek ve daha cesur olmaları gerektiği. Biz bu tarz etkinlikler yaparak hem şirketlerin doğru yetenekleri bulması noktasında hem de genç yeteneklerin doğru şirketleri bulma noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Değerli şirket yöneticilerinin deneyim ve tavsiyeleri de gençlerimiz için bulunmaz birer yol gösterici.”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ