logo

Yurt Geneli Soğuk Hava, Yağmur ve Kar Yağışı Etkisinde

Yurt Geneli Soğuk Hava, Yağmur ve Kar Yağışı Etkisinde

Marmara Bölgesi’nde akşam saatleri ile Salı günü öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu havanın İstanbul’da da etkili olması bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hafta sonuna kadar yağışlı geçmesi beklenen yurt genelinde yağışların kıyılarda yağmur iç kesimlerde ve yükseklerde kar yağışı seklinde gerçekleşmesi tahmin ediliyor.

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAFTA

Doğu bölgelerimizde de hafta sonuna kadar kar yağışının etkisini sürdüreceği Perşembe günü Batı bölgelerimizde ara vereceği Marmara ve Karadeniz Bölgesi kıyılarında yer yer yağmur bekleniyor.

Havaların soğuması ile mevsim normallerine gelen sıcaklıklarla birlikte Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

MARMARA VE İSTANBUL KAR YAĞIŞLI

Salı günü öğle saatlerinden sonra Marmara Bölgesi’nde beklenen yağmur ve karla karışık yağmurlu havanın İstanbul ve çevresinde de etkili olması bekleniyor.

YURT GENELİNDE YAĞIŞLI HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu (Erzincan ve Ardahan hariç), Güneydoğu Anadolu ile Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YAĞMUR VE KAR ŞEKLİNE YAĞIŞLAR

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların bu akşam saatlerinde Muş ve Bitlis, yarın (Salı) Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

UYARILAR:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; bu akşam saatlerinde Muş ve Bitlis, yarın (Salı) Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA BÖLGESİNDE HAVA

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre Marmara Bölgesinde akşam saatleri ile Salı günü öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu havanın parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesinde akşam saatleri ile Salı günü öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu havanın parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Zaman zaman parçalı ve çok bulutlu olacak İç Anadolu Bölgesi genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ YAĞMUR, İÇ KESİMLER KAR YAĞIŞLI

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KARADENİZ YAĞIŞLI

Batı Karadeniz Bölgesi yer yer parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ

Ege Bölgesi parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Erzincan ve Ardahan dışında) aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının bu akşam saatlerinde Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzey kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ