logo

‘Yüz. Öteki’nin Daveti’ Resim Sergisi

‘Yüz. Öteki’nin Daveti’ Resim Sergisi

Şişli Belediyesi Sanat Galerisi’nin GÖRSAV Görsel Sanatlar Vakfıyla  ortaklaşa düzenledikleri sergilerin ikincisini Bahri Genç ‘YÜZ. ÖTEKİ’NİN  DAVETİ’ Resim Sergisiyle yapacak.

Bundan önce Türk Sanatının önemli duayen sanatçılarıyla açılışını gerçekleştiren galeri bu sergiyle de günümüz Türk resminin çok önemli sanatçılarından Bahri Genç’i ağırlıyor.

Onun için Ali Şimşek  ‘ Yıllardır boğuşuyor ifade ve yüzlerle. Bir jilet gibi keskin fırça dokunuşları, şeffaf lekelere dönüşüveriyorlar. Üstüste binen ama her biri kendi dilini konuşmaya çalışan boya saçakları sökün ediyor tuıvalden.  Bahri her bir çehreyi ve ifadeyi dilimlere ayırıyor bir cerrah titizliğiyle. Binbir insan hali hemhal oluyor boş yüzeyde aniden. ‘ ve ilave ediyor ‘ Boyadan bir tin duruyor karşımızda… ‘ diyerek   sanatçıyı büyük bir heyecanla  böyle ifade ediyor.

6 nisan 2018 Cuma saat 18.00 de Sayın Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü ve Görsav Vakfı Başkan ve sanatçılarının da hazır bulunduğu kokteyli  ile açılış gerçekleşti. Sergi 6 Nisan 26 Mayıs arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Bahri Genç 1963’te Erzurum’da doğdu.1982’de İ.D.G.S.A.’ya girdi.1992’de Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Devrim Erbil Atölyesini yüksek resim mezunu olarak bitirdi.

1987 yılından itibaren karma ve 1990 yılından itibaren de kişisel sergilerine başladı.1994 yılında M.S.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, “Sanatta Yeterlik”e başladı. (Resim) 1995’de Almanya’dan ,Türk-Alman ortak firması Nazar Holiday’dan Türkiye konulu resimler yapması için Düsseldorf’a davet edildi.Burada bir ay kadar resimler yaptı.1997-2003 yılları arasında özel okullarda öğretmenlik yaptı. Bazı resimleri, İstanbul Basın Müzesi, İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Balıkesir Devrim Erbil Müzesi ,Davis Lisboa Mini Contemporary Art Müzesi-Barcelona ve Türkiye’deki önemli kolleksiyonerlerde bulunmaktadır.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Temel Sanat Bölümünde, üç öğretim yılı saat ücretli Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır.

2007’den beri Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nde 2.başkan olarak görev yapmaktadır. Sanatçı Çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.

Son dönemde çalışmalarını portre üzerinde yoğunlaştıran sanatçı daha çok insan yüzündeki ifada derinliğini soyutlamacı bir tavırla ele alarak metaforlarla saydam  anlam katmanları oluşturur. Sanat tarihinin önemli ustalarından Rembrandt , Titian,Velazquez ve Frans Hals gibi ressamların tekniğini özümsemiş olan Bahri Genç;İfadeyi güçlendirmek adına geniş fırça ve spatüller kullanarak yarattığı  jestüel  tavrıyla , yeni bir teknik ortaya koymuştur.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ