logo

Yüz Yüze Eğitime Girerken Öğretmenlerin Aşılama Süreci Başladı

Yüz Yüze Eğitime Girerken Öğretmenlerin Aşılama Süreci Başladı

Yüz yüze eğitim kademeli olarak 1 Mart’ta başlayacak eğitim ordusunun unsurlar öğretmenlerin aşılanma süreci bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un aşı olmasıyla başladı.

Yüz yüze eğitimde başladığı köy okullarının ardından ilkokulların tamamı ve 8 ile 12’nci sınıflar da 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitimle okulları ile buluşacak.

Yüz yüze eğitim ile birlikte öğretmenlerin aşılanma süreci bugün itibarıyla başladı. İlk aşıyı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk oldu.

YÜZ YÜZE EĞİTİME GİREN ÖĞRETMENLER AŞILAMADA ÖNCELİKLİ

Öğretmenlere ilk doz aşı uygulaması bugün Çorum’da Arifegazili İlkokulu’nda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerle birlikte ilk aşısını yaptırdı. Yüz yüze eğitime giren öğretmenler aşılama listesinde öncelikli gruplar arasında yer aldılar.

ÖĞRETMENLER SAĞLIK KURULUŞLARINDA AŞILARINI YAPTIRABİLECEK

Kovid-19 aşısının ilk dozunu olan Bakan Selçuk, öğretmenlerin sağlık kuruluşlarında aşılarını yaptırabileceklerini bildirdi.

Bakan Selçuk, “Öğretmenler için aşı tedarik sürecine bağlı olarak Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili planlamayı yapıyor. Biz kendilerine 1 milyon 259 bin okul çalışanımızın listesini geçtiğimiz haftalarda iletmiştik.” dedi.

ÖĞRETMENLER NASIL AŞI OLACAK?

Bakan Selçuk, “Tüm vatandaşlarımız gibi e-nabızda ya da 2023’e kısa mesaj göndererek kendilerine nasıl sıra geldiği konusunda bilgi alabilirler. Daha sonra da yine istedikleri şekilde randevu sistemi oluşuyor ve oraya bağlı olarak aşılarının ilk dozunu yaptırabilecekler. İkinci doz için de aynı şekilde bir uygulama söz konusu olacak.” ifadelerini kullandı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ