logo

Yüzbinlerce Kredi Kartı Bilgilerinin Çalındığı İddiası TBMM’de

Yüzbinlerce Kredi Kartı Bilgilerinin Çalındığı İddiası TBMM’de

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye’de online alışveriş dünyasında geçen hafta ortaya atılan, yüzbinlerce kredi kartının bilgileri çalındığı iddiası Meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye’de online alışveriş dünyasında geçen hafta ortaya atılan, yüzbinlerce kredi kartının bilgilerin çalındığı ve bu bilgilerin internetten karaborsada satışa çıkarıldığı iddiası Meclis gündemine taşıdı.

Tekin, kart bilgilerinin bir ila üç dolar arasından satışa çıkarıldığı ve bunun “son yıllardaki en büyük Türkiye kaynaklı kart bilgileri hırsızlığı” olduğu iddia edilmesine rağmen hala yetkiliden net bir açıklama yapılmamış olmasını şaşkınlıkla izlediğini” söyledi

Tekin açıklamaları şöyle devam etti: durum bu denli ciddi iken, Türkiye Bakanlar Birliği (TBB) yetkilileri bu konuda kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını ifade etmiş, Bankalar arası Kart Merkezi (BKM) ise yüz binlerce kişinin kredi kartı bilgilerinin çalındığı iddialarına “Gerekli önlemler alınmaktadır” açıklaması ile yetinmiştir. Kurum iddiaları yalanlamamıştır. Resmi kurumlar tarafından bugüne kadar ciddi bir açıklama yapılmaması milyonlarca vatandaşı tedirgin etmektedir. Sayın Bakan bu soruları kamuoyunun bilgilenmesi adına acilen yanıtlamalıdır.

Yabancı bir ülkenin Siber suçlar araştırma birimi başkanının, 3 ve 6 Aralık tarihlerinde Türk yetkililere uyarı yaptığı, buna rağmen önlem alınmadığı iddiası doğru mudur? Kart bilgilerinin bir ila üç dolar arasından satışa çıkarıldığı ve bunun “son yıllardaki en büyük kart bilgileri hırsızlığı” olduğu bilgisi doğru mudur? Dolandırıcılık risklerine karşı, banka kartı ve kredi kartı kullanıcıları uluslararası standartlarla göre koruması yapılmış mıdır? Çalınan kredi kartı bilgilerinin; hangi  ‘kart mağazasına’ ne kadara satıldığına dair bilgi mevcut mudur?

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ