logo

Zam Önerisi Kabul Görmeyen Emekli Bayram İkramiyeleri Ödeniyor

Zam Önerisi Kabul Görmeyen Emekli Bayram İkramiyeleri Ödeniyor

2022 yılı ilk bayram ikramiyesi her yıl olduğu gibi Ramazan Bayramı öncesinde memur, SSK ve Bağkur emeklileri eski miktar üzerinden ikramiyelerini alacaklar.

Recep Kenan/itvhaber.com

Emeklilerin 2022 yılı ilk bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadarEmekli Ramazan bayramı ikramiyesi kaç TL?

Milyonlarca emeklinin beklediği 2022 yılı ilk bayram ikramiyeleri ödenmeye başlanacak. İkramiyeler 27-29 Nisan’da hesaplara 1100 lira olarak yatacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELER NE KADAR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından 2022 Ramazan Bayramı ikramiyesi ilgili açıklaması:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada emekliye bayramda ödenecek ikramiyede artışın şu an gündemde olmadığını söyledi. Bu açıklama sonrası Emeklilerin bayram ikramiyelerinin değişmediği, Ramazan Bayramı ikramiyesinin 1.100 TL olarak ödeneceği anlaşılıyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELER NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 12 milyon emeklinin 2022 yılı Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacağı açıklandı. 2018 yılında başlayan emeklilere ikramiye uygulaması yılda 2 kere olmak üzere emekli vatandaşlara ödeniyor. Emekli bayram ikramiyesi bu yıl 2 Mayıs Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin hesabına yatırılacak.

EMEKLİ RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYELERİNİN ÖDEME GÜNLERİ:

4/a’lı SGK işçi emeklileri için ödeme günleri; 17, 18, 19, 20, 21 olanların 27 Nisan, 22, 23, 24, 25, 26 olanların 28 Nisan, 4/b’li Bağ-Kur emeklileri için 29 Nisan, 4/c’li memur emeklileri için ise hem bayram ikramiyeleri hem de Mayıs ayı aylıkları 29 Nisan tarihinde ödenecek.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE KADAR?

Emekli ikramiyesi geçen yıldan beri bin 100 TL olarak ödeniyor.  Dul aylığı alanlara ise 550 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor.

Aylığını 17 ve 21 Nisan tarihleri arasında alan 4/A’lı işçi emeklilerine ikramiye ödemeleri 27 Nisan Çarşamba yapılacak. 22 ile 26 Nisan arasında aylık alanların ödemeleri ise 28 Nisan Perşembe günü hesaplarına yatırılacak.

EMEKLİLERİN BEKLEDİĞİ GÜN GELDİ İKRAMİYE ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

4/B’li Bağ-Kur emeklileri için ödemeler haftanın son iş günü yapılacak. 4/C’li memur emeklilerine hem bayram ikramiyeleri hem de mayıs ayı aylıkları cuma ödenecek.

YAŞLI VE ENGELLİ MAAŞI VE İŞSİZLİK SİGORTASI ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLDİ

Yaşlı ve engelli maaşı ödemeleri erkene alındı. Nisan ayı işsizlik sigortası ödemeleri de Ramazan Bayramı nedeniyle öne çekildi. İşsizlik sigortası maaşı 29 Nisan’da hesaplara yatırılacak. IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara ödemeleri PTT üzerinden gerçekleştirilecek.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ