logo

Zeynep Su Hayalindeki Piyanoya Kavuştu

Zeynep Su Hayalindeki Piyanoya Kavuştu

Ataşehir Belediyesi, işitme engelli 9 yaşındaki müziğe büyük yatkınlığı olan Zeynep Su Emanet’e destek olmak için, ona çok istediği piyanoyu hediye etti.

Bir yaşından beri kulağındaki implant sayesinde duyabilen ancak buna rağmen müziğe büyük yatkınlığı olan Zeynep Su, hayalindeki piyanoya kavuştu.

Bir buçuk yıldır piyano dersleri alan 5. sınıf öğrencisi Zeynep Su’ya sahip olduğu org yeterli gelmiyordu. Öğretmeni, ailesini çağırarak Zeynep’in müziğe çok yatkın olduğunu bu yeteneğini geliştirebilmesi için kendisine bir piyano alınmasının iyi olacağını söyledi. Ekonomik durumu yeterli olamayınca ailenin bu isteğini Ataşehir Belediyesi yetkilileri gerçekleştirdi ve Zeynep’in evine bir piyano gönderildi.

Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür için gelen Zeynep Su, belediyede bulunan piyanoyu çaldı. Ona destek, olan sesini duyan herkese teşekkür etti.

Recep Kenan paylaştı: 14 Aralık 2018 Cuma

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Zeynep Su’nun bu hayalinden haberdar olduklarını dile getiren Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, “Ataşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için yüreğimizle çabalıyoruz. Bu yönde önemli çalışmalar yaptık ve bu yüzden çok mutluyuz. İhtiyacı olan Zeynep’e de bir piyano hediye ettik, onun ileride başarılı bir müzisyen olmasını diliyorum” dedi.

Zeynep’in annesi Emriye Emanet, “Sanata büyük merakı olan Zeynep Su, müziğin yanında resim ve drama dersleri de alıyor. Müzik, kızımın işitme yeteneğine büyük katkı sağlıyor. Kızım bir piyanosu olmasını çok istedi, ona kavuşunca da hemen çalmaya başladı” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ