logo

Zeytinburnu Sümer Mahallesinde 5 Katlı Bina Çöktü

Zeytinburnu Sümer Mahallesinde 5 Katlı Bina Çöktü

Zeytinburnu ilçesi Sümer Mahallesinde bulunan 27/3 numaralı sokaktaki 5 katlı bir bina çöktü. Gece başlayan tehlike işareti üzerine bina önceden tamamen boşaltıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Zeytinburnu Sümer Mahallesi 27/2 sokak 27 numaralı 6 daire ve 1 dükkan bağımsız bölümden oluşan 5 katlı binada saat 10.30’da çökme meydana geldi.

Gece saatlerinde başlayan çatlama sesleri üzerine binanın tamamen boşaltılması nedeni ile olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

ÇÖKME İŞARETLERİ GECE YARISI BAŞLADI

6 daire ve 1 dükkan bağımsız birimden oluşan binada yaşayanların gece saat 23.00 sıralarında çatlama sesleri duyulması ve camlarda kırılmalar olması üzerine binayı tahliye ettikleri, binada kimsenin kalmadığı ve toplam 19 kişinin tahliye olduğu öğrenildi.

Adrese dayalı nüfus kayıtlarından bina sakinlerine telefonlarına ulaşılarak, binada kimsenin kalmadığının doğrulandığı kaydediliyor.

ÇÖKEN BİNAYA KOMŞU 4 BİNA BOŞALTILDI

Yapılan açıklamada, emniyet ve zabıta ekiplerince gerekli tedbirlerin alındığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çöken bina etrafındaki 4 binanın boşaltıldığı ve tespit analizlerine başlandığı belirtiliyor.

EKİPLER OLAY YERİNDE

Enkazda alınan tedbirler kapsamında, ilçe emniyet müdürlüğünce 50 Çevik Kuvvet personel 40 ve 70 zabıta personeli çevre emniyeti için görevlendirildi.

Yapılan çalışmalarda AKOM toplam 17 personel ve 4 araç, İBB İtfaiye 30 personel ve 10 araç, 2 arama kurtarma köpeği, UMKE 6 Personel, 1 araç, AFAD 14 Personel, 3 Arama Kurtarma köpeği, 5 Araç, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü 6 personel görevlendirildi.

VAİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada,
“Bugün saat 10.30’da Zeytinburnu ilçemizin Sümer Mahallesinde bulunan 27/3 numaralı sokaktaki 5 katlı bir binada çökme meydana gelmiştir.
Olay yerine AFAD, itfaiye, güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edilmiş olup, çevrede gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır.
Alınan ilk bilgilere göre, binanın yıkılma riski nedeniyle daha önceden boşaltıldığı anlaşılmıştır.
Gelişmelerden kamuoyuna bilgi sunulacaktır.” Açıklaması yapıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ