logo

‘Alzheimer ile Savaşan QR’lar’ kampanyası Başladı

‘Alzheimer ile Savaşan QR’lar’ kampanyası Başladı

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen ve yaşlılıkla ilişkilendirilen bir nörolojik hastalık olan Alzheimer, nadiren daha genç yaşlarda da ortaya çıkabiliyor.

Alzheimer ayı olarak kabul edilen Eylül ayında, ‘Alzheimer ile Savaşan QR’lar kampanyası başlatıldı.

ALZHEIMER ile SAVAŞAN QR’LAR

LifeClub Sağlık Hizmetleri, Dünya Alzheimer Ayı’na özel “Alzheimer ile Savaşan QR’lar” kampanyasını hayata geçirdi.

Alzheimer hastalığı, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen ve yaşlılıkla ilişkilendirilen bir nörolojik hastalıktır. Fakat nadiren daha genç yaşlarda da ortaya çıkabiliyor. Hastalık, hafıza kaybı, bilişsel yeteneklerin azalması ve günlük yaşam aktivitelerinin zorlaşması gibi semptomlarla kendisini gösteriyor.

Acıbadem Sağlık Grubu kuruluşu olan ve önleyici tıp yaklaşımı ile bütünsel sağlık yönetimi hizmeti sunan LifeClub, tüm dünya tarafından Alzheimer ayı olarak kabul edilen Eylül ayında, ‘Alzheimer ile Savaşan QR’lar kampanyasına imza attı.

Kampanya, Alzheimer’ın ilk belirtilerinden olan “otoparkta aracın park yerini unutmak” temasıyla kurgulandı. Acıbadem Hastaneleri’nin otopark sütunlarına QR kodlar yerleştirildi ve araç sahiplerinin telefonları ile bu kodları okutarak araç yerlerini kolayca bulmaları sağlandı. QR kod okutulduktan sonra Alzheimer için farkındalık yaratan bir mesaj ile aracın bulunduğu park sütununun yeri araç sahibine gösterildi.

Genelde Yaşlılık Belirtileri ile Karıştırılıyor

LifeClub Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Elif Elkin, Alzheimer rakamlarının gelecek için endişe verdiğine dikkat çekti: “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünyada 55 milyondan fazla Alzheimer hastası bulunuyor ve bu sayının, her yıl yaklaşık 10 milyon yeni vaka ortaya çıkması nedeniyle 2050’de 139 milyona yükselmesi bekleniyor.

Annelerimiz, babalarımız, tüm büyüklerimiz ve yarın belki de kendimiz için Alzheimer hastalığının toplumda daha bilinçli bir şekilde anlaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Alzheimer kaynaklı unutkanlık belirtileri genellikle yaşlılığın doğal sonucu olarak değerlendirilebiliyor. Böylece hastalık, hasta yakınları tarafından fark edilemiyor. Bu noktada özellikle 65 yaş üstü kişilerde yeni öğrenilen bilgileri hatırlama güçlüğü, aynı konuları veya soruları tekrar etme durumu, yakın zamanda yaşanan durumları hatırlayamama gibi semptomlar olduğunda hasta yakınları tarafından nöroloji hekimine vakit kaybetmeden başvurmak gerektiği hatırlanmalıdır.”

Amaç: Alzheimer’a Dikkat Çekmek ve Erken Teşhise Vurgu

Elif Elkin, ‘Alzheimer ile Savaşan QR’lar farkındalık kampanyası için şunları söyledi: “Toplumda Alzheimer hakkında bilincin artmasıyla belirti gösteren kişilerin tedaviye ve yardıma yönlendirilmesi mümkün olabilir. LifeClub olarak İyilik, Sağlık mottosu ile çıktığımız yolda Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve insanların periyodik kontroller ile bu hastalığı erken teşhis edebilmesini sağlamak amacıyla ‘Alzheimer ile Savaşan QR’lar kampanyasını hayata geçirdik. Çünkü biliyoruz ki her hastalıkta olduğu gibi Alzheimer ile mücadelede de erken teşhis sürecin çok daha iyi yönetilmesini sağlıyor. Alzheimer hastalığı hakkında oluşacak toplum bilincine biraz olsun katkı sağlamak bizi çok mutlu eder.”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ