Son Dakika


Ataşehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenecek Cumhuriyet Korteji ile kutlanacak. Ataşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Orhan’ın öncülüğünde gerçekleştirilecek yürüyüşte vatandaşlar, ellerinde bayrak ve meşalelerle Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşayacak. Olumsuz hava koşulları nedeniyle kortej öncesinde yapılması planlanan gösteriler ile yürüyüş sonrasındaki konser programı ise ileri bir tarihe ertelendi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Ataşehir’de düzenlenecek kutlamaların en önemli etkinliklerinden biri Cumhuriyet Korteji olacak. Ataşehir Bulvarı’nda başlayacak yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek.
Ataşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Orhan’ın öncülüğünde gerçekleştirilecek Cumhuriyet Korteji, 29 Ekim Perşembe günü saat 17.00’de Ataşehir Bulvarı’nda bulunan ATA Teras önünden hareket edecek.
Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam edecek yürüyüşe binlerce vatandaşın katılması bekleniyor. Bando takımının eşlik edeceği kortejde vatandaşlar, bayrak ve meşalelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu hep birlikte yaşayacak.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında kortej yürüyüşü öncesinde düzenlenmesi planlanan gösteriler ile yürüyüşün ardından ünlü sanatçı Sinan Akçıl’ın sahne alacağı konser programı, olumsuz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
Böylece kutlamaların kortej yürüyüşüyle sürdürülmesi planlanırken, ertelenen etkinliklerin yeni tarihinin daha sonra duyurulması bekleniyor.
Vatandaşların kutlama alanına ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Ataşehir genelinde ring seferleri de düzenlenecek. 29 Ekim Perşembe günü saat 15.30 itibarıyla ilçedeki 17 mahalle muhtarlığının yanı sıra İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi ve Mustafa Saffet Kültür Merkezi önünden ring araçları hareket edecek.
Ataşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Orhan, yaptığı paylaşımda tüm vatandaşları Cumhuriyet Korteji’ne katılmaya davet etti.
Orhan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“29 Ekim’de saat 16.30’da Ata Teras önünde toplanarak, saat 17.00’de başlayacak Cumhuriyet Kortejimizle, Ataşehir Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyeceğiz. Bayraklarımız ve meşalelerimiz elimizde, gelin Cumhuriyet coşkumuzu hep birlikte omuz omuza yaşayalım.”
Ataşehir’de düzenlenecek Cumhuriyet Korteji ile vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşaması hedefleniyor.

BENZER HABERLER