logo

Düzce Gölyaka Merkezli 5,9 Deprem: Edirne’den Ankara’ya Sallandık

Düzce Gölyaka Merkezli 5,9 Deprem: Edirne’den Ankara’ya Sallandık

Düzce ili Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de AFAD verilerinde 5,9 büyüklüğünde kaydedilen ve Ankara’dan Edirne’ye kadar hissedilen deprem meydana geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gölyaka ilçesinde Sarıdere merkezli olduğu açıklanan ve saat 04.08’de yaşanan 5,9 büyüklüğündeki deprem Ankara, İstanbul ve Edirne’nin de aralarında olduğu çok sayıda çevre ilde hissedildi.

DEPEM BÜYÜKLÜĞÜ; AFAD: 5,9, KANDİLLİ: 6,0

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), büyüklüğünü 5.9 olarak tespit edildiği açıklanan Düzce Gölyaka ilçesi Sarıdere merkezli depreminin Kandilli Rasthanesi’ne göre ise büyüklüğü 6.0.

DÜZCE ÇEVRE İLER İLE ANKARA VE İSTANBUL’DA HALK SOKAĞA İNDİ

Düzce, Zonguldak, Bursa ve Sakarya ile birlikte Ankara ve İstanbul’da halk sokağa indi. Çok sayıda vatandaş geceyi sokakta geçirdi.

63 YAŞINDAKİ BİR KADIN KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

50 kişinin yaralandığını depremde, panik yaşayan 63 yaşındaki bir kadın kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Düzce Çay Mahallesi’nde yaşayan 63 yaşındaki Sevim Çengel depremin ardından panik ve korkuya baplı  kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiği açıklandı.

EDİRENE’DEN ANKARA’YA ÇEVRE İLLER SARSILDI

Düzce Gölyaka merkezli deprem başta İstanbul olmak üzere; Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi.

DÜZCE’DEKİ DEPREMİN ARDINDAN 116 ADET ARTÇI

Düzce’de meydana gelendepremin ardından 116 adet artçı deprem meydana geldi. AFAD, Gölyaka’daki depremde Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 kişinin yaralandığını açıkladı.

AFAD İLK AÇIKLAMASI: “OLUMSUZ BİR İHBAR BULUNULMADI”

Düzce Gölyaka merkezli 5,9 büyüklüğünde deprem sonrası AFAD tarafından yapılan ilk açıklamada, “Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.

EN BÜYÜĞÜ 4,3 OLMAK ÜZERE 101 ARTÇI SARSINTI

Düzce Gölyaka merkezli 5,9 büyüklüğündeki deprem ile ilgili AFAD tarafından yapılan açıklamada “Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından saat 09.05 itibarıyla;  En büyüğü 4,3 olmak üzere 101 artçı sarsıntı yaşanmıştır.” Denildi.

AFAD: 37’ DÜZCE’DE TOPLAM 50 VATANDAŞIMIZ YARALANDI

AFAD açıklamasında, “Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 vatandaşımız yaralanmıştır.” İfadeleri yer aldı.

GÖLYAKA İLÇESİNDEKİ KÖYLERDEKİ TARAMALAR TAMAMLANDI

Dewprem sonrası Düzce’ye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ilk açıklamada, “5.9 büyüklüğündeki #Deprem’in merkezi olan Düzce Gölyaka ilçemizde yapılan tüm taramalarda can kaybı bilgisi yoktur. Köylerdeki taramalar, özellikle Gölyaka ilçesindeki köylerdeki taramalar tamamlandı gibi. Birkaç ahır yıkıntısının dışında şu ana kadar gelmiş büyük bir ağır hasar ve bina çökmesi gibi ihbarlar söz konusu değil.”

BAKAN KOCA: ŞU ANKİ BİLGİLERE GÖRE YARALI SAYISI 35

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depreme bağlı yaralanmalar ile ilgili son bilgileri, “Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor.” şeklinde açıkladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ