logo

Ekonomide Rasyonele Dönüş, Dolarda Rekor Çıkış

Ekonomide Rasyonele Dönüş, Dolarda Rekor Çıkış

28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinden sonra yükseliş trendini arttıran 23 lira ile dolar ve 25 lirayı aşan euro rekor üstüne rekor kırıyor.  

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Kabine‘de Mehmet Şimşek‘in Hazine ve Maliye Bakanı olduğunun netleşmesi ve rasyonel ekonomiye dönüş işareti ile çıkış yönünde oluşan dolar ve euro kuru beklentisi, yukarı yönde hareketini sürdürüyor.

23 TL BARAJINI AŞAN DOLAR YENİ REKOR KIRDI

Bakan Mehmet Şimşek‘in rasyonel ekonomiye dönüş açıklaması ile birlikte çıkışa geçen dövizde dolar kuru 23 TL barajını aşarak yeni rekor kırdı.

Gece saatlerinde 22 lira seviyelerini aşarak rekor kıran dolar, saat 10.00 itibarıyla 23.05 seviyelerine ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

EURO  24,71 İLE REKOR YENİLEDİ

Güne yine rekorla başlayan euro aynı dakikalarda 25; gram altın ise 1.542 TL seviyelerinde seyrediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Kabine’de Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olduğunu duyurmuştu.

DÖVİZ KURUNDA BUGÜN DE YUKARI YÖNDE HAREKETİ

28 Mayıs’ta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinden beri rekor üstüne rekor kıran dolar ve euro kuru, bugün de yukarı yönde hareketini değiştirmedi.

ALTIN GRAM FİYATI 1.445 TL

Gece saatlerinde 22 lira seviyelerini aşan dolar, saat 11.40 itibarıyla 23 seviyelerine ulaşarak rekor kırdı. Güne yine rekorla başlayan euro aynı dakikalarda 25; gram altın ise 1.445 TL seviyelerinde seyrediyor.

MEHMET ŞİMŞEK GELDİ EKONOMİ HAREKETLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etmesinin ardından açıkladığı Kabine’de Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olduğunu duyurmuştu.

Bakanlıktaki devir teslim töreninde konuşan Mehmet Şimşek, açıklamasında “Türkiye‘nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz” ifadelerine yer vermişti..

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ